Certificeringen elektrische machines

Veiligheid gegarandeerd: alles wat je moet weten over veiligheidseisen en certificeringen

Veiligheid gegarandeerd: alles wat je moet weten over veiligheidseisen en certificeringen

Werken met elektrische machines vraagt om het naleven van veel wet- en regelgeving. Dat is enorm belangrijk om jouw gezondheid en veiligheid te garanderen, evenals die van onze eigen monteurs. Wij leggen graag in het kort enkele van deze certificeringen aan je uit.

Veiligheidseisen

Elektrische voertuigen ontvangen sinds 1 april 2011 enkel een typegoedkeuring wanneer deze voldoen aan specifieke veiligheidseisen, op het moment dat ze elektrisch worden gebouwd of omgebouwd tot elektrisch aangedreven of hybride elektrische voertuigen (RDW.nl).  EMC R10 automotvie, IP69 en NEN ISO 5006-normering zijn voorbeelden van specifieke veiligheidseisen. Wat houden deze certificeringen in?

Veiligheidseisen
EMC R10 automotive

EMC R10 automotive

‘EMC’ staat voor Elektro Magnetische Compatibiliteit, ‘R10’ is een component en ‘automotive’ staat voor de motorvoertuigen-industrie. De EMC R10 Automotive certificering omvat een verscheidenheid aan typegoedkeuringstests. Dit houdt in dat een machine getoetst wordt op alle Europese auto-elektronica regels zoals emissies en RF-immuniteit. 

IP69

Een International Protection (IP)-classificatie is een methode waarmee de beschermingsgraad van het materiaal van behuizingen (of andere objecten) wordt aangegeven. Zo geeft een IP-waarde aan of het materiaal bestand is tegen bijvoorbeeld het binnendringen van water, voorwerpen of stof. Dit is belangrijk om de mechanische apparatuur te beschermen. De twee cijfers achter het woord IP geven de classificatie aan. Zo staat 6 voor stofvrij en 9 voor vochtdicht. Deze IP69K rating is een van de hoogst mogelijke bescherming die beschikbaar is.

IP69
NEN ISO 5006-normering

NEN ISO 5006-normering

Deze internationale norm specificeert een testmethode voor het bepalen en evalueren van het zicht van de machinist. Doordat de accu’s van onze elektrische machines compact zijn, blijft het zichtveld van de machinist vanuit zijn cabine optimaal.

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Bel +31 413 725 111 Of ga naar onze contactpagina