Automatisch smeren op iedere machine

12 oktober 2021

Wiejelo is in 2011 opgericht door Berry Boertien en een compagnon. Berry werkte al langer in de wereld van automatische smeersystemen en via een klant kwam hij in contact met een bedrijf in Indonesië dat vroeg om automatische brandblussystemen voor mijnbouwmachines. In de tien jaar die volgde, groeide het Apeldoornse bedrijf uit tot een grote leverancier voor smeer- en brandblussystemen voor alle branches met zwaar materieel. Bij Wiejelo werken ondertussen 25 mensen, waarvan een groot aantal als buitendienst monteurs. Hierdoor realiseert Wiejelo een compleet dekkend servicenetwerk voor de Benelux.

Focus
Wiejelo focust zich met het leveren van automatische smeersystemen vooral op de kwaliteit van montages. Daarnaast heeft het progressieve Wiejelo-systeem veel voordelen. Buiten de standaard voordelen van automatische smering. Zo werkt het systeem altijd met NLGI2, maar indien gewenst kan er ook 0 vet in. De Wiejelo Max-pomp heeft een geïntegreerde timer, waarmee de smeertijd tot op de seconde nauwkeurig kan worden afgesteld. Daarnaast is het een zelfontluchtend systeem dat voor minder storingen en downtime zorgt. Samen met de mengroervleugel zorgt dit systeem dat het nieuwe vet altijd wordt gemixt met het oude vet. Dat resulteert in storingsloos en zorgeloos draaien.

Hoe draai jij?
Niet iedereen gebruikt zijn machine op dezelfde manier. Zo bezochten Wiejelo-monteurs op verzoek wel eens een klant die vond dat zijn machine te veel smeerde. Op locatie bleek dat het bedrijf  bezig was met de aanleg van een gasleiding. De werkzaamheden vroegen erom dat voor langere tijd een  gaspijp omhoog gehouden moest worden waardoor zowel de machine als het smeersysteem bleven doordraaien. De oplossing was even simpel als doeltreffend: met een toegankelijke timer was de pomp volledig naar de specifieke werkbehoefte aan te passen.

Melding in de cabine
Groot materieel vanaf 10 ton voeren we uit met een bijsmeerknop. Dit is een led-verlichte knop die direct oplicht zodra de smeerpomp leeg is. Zodra de knop wordt ingedrukt, start een extra smeercyclus. Deze stopt automatisch als de pauzetijd afloopt. Hierdoor kan de machinist tijdens het baggeren van een sloot de machine toch even extra laten smeren.

Draaikantelstuk
Ook onderscheidt het Wiejelo systeem zich door bij de opbouw van het systeem de toevoer van vet naar het draaikantelstuk apart af te stellen. Hoe? Door een instelbaar pompelement .Op die manier geeft het systeem meer of minder vet, zonder dat dit invloed heeft op de verdere prestaties van de machine.

Machinist
We spreken kort machinist Jan, van Visser Hoogeloon naar zijn ervaringen met het Wiejelo automatisch smeersysteem. ‘’Op mijn vorige machine had ik altijd gedoe met het smeersysteem. Op de een of andere manier kregen ze die nooit goed en fijn afgesteld. Deze machine heb ik nu een tijdje en ik moet zeggen dat ik er helemaal geen omkijken meer naar heb. Hij smeert niet te veel en niet te weinig, gewoon top! Vind het erg prettig werken. Dat ik er geen omkijken meer naar heb, is voor mij het belangrijkste. Het afstellen hebben ze bij Wiejelo echt super gedaan’’, aldus Jan.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte