Bergen Verzetten met Janssen Groep

10 januari 2023

Bergen verzetten kunnen ze wel in het mooie Maastricht en dat laat Janssen Groep als de beste zien. We spreken Christian Janssen één van de eigenaren over het ontstaan van het bedrijf maar ook over de toekomstplannen.

Hoe het allemaal begon

“Mijn opa had vroeger een boerderij, maar deze moest wijken voor de ontwikkeling van een industriegebied, toen is hij met zijn tractor plus frontlader in het grondverzet gerold. Langzaam ging dat steeds beter en kwamen er links en rechts wat machines bij. Begin jaren tachtig kwamen mijn vader en zijn broers samen in het bedrijf en zijn ze gestaag blijven groeien. Inmiddels is de derde generatie sinds 8 jaar aan het roer, drie broers en een neef. Wij zijn allemaal na school in het bedrijf terecht gekomen. Dit was niet persé zo de bedoeling, maar door de passie en liefde voor het bedrijf zo gelopen. Het bedrijf bestaat ondertussen uit 120 medewerkers maar we blijven ondanks de grote groep nog altijd een traditioneel familiebedrijf. Ik ben echt trots op de groep mensen die we hebben, vertelt Christian.”

Groot, groter, groot

Wat wij het mooiste vinden is groot grondverzet. Je merkt dat er steeds meer projecten zijn waar ook veel infra in naar voren komt en dat kunnen wij ook. Maar ons hart gaat echt uit naar de grote machines en het grondverzet daarbij. Op het moment hebben we een leuk project in Duitsland lopen in een Bruinkoolgroeve in Garzweiler. Daar zijn we honderdduizend kuub grond aan het verzetten om een aantal grote waterbuffers aan te leggen met graafmachines, bulldozers en dumpers. Daarnaast zijn we ook vlakbij ons kantoor in de Beatrixhaven bezig voor een vaste klant die daar een nieuwe locatie gaat maken. Op dit project maken we voor 5,5 hectare al het grondwerk, infra, riolering, verharding en voorzien wij de hallen van stelconplaten, een prachtig project om te doen. Naast onze traditionele diesel graafmachines staat ook onze nieuwste aanwinst de Doosan DX165W Electric te draaien. Machinist Jan is tot nu toe echt super positief over de machine. Hij gaf aan dat de machine lekker stil is voor hemzelf maar ook voor de mensen buiten, hij vond hem fijner draaien dan de diesel variant en dat doet ons erg goed. Het is toch spannend om over te gaan naar elektrisch, maar onze eerste indruk is dus erg positief.

Kernwaarden

Wij zijn een bedrijf wat in principe nooit “Nee” verkoopt. Zo staan we ook bekend bij onze klanten; we willen het altijd voor ze doen en regelen. Maar daarnaast denk ik dat we ook in de markt bekend staan om onze kennis, kunde en innovatie. We lopen graag voorop. Dit hebben we altijd al gedaan, denk daarbij bijvoorbeeld aan de GPS en de draaikantelstukken. Toen dat op de markt kwam waren we één van de eerste die hiermee aan de slag gingen, maar ook nu met de energietransitie en duurzaamheidstopics hebben we die stap gezet, wij gaan die richting op! Waar je in de randstad ziet dat dit al steeds meer verplicht wordt, zien wij dit in Limburg nog niet zo zeer maar dan nog willen wij die stap alvast zetten omdat we dit belangrijk vinden. Dit is ook een reden waarom we ons hebben aangesloten bij ‘De Bouwplaats van Morgen’ een initiatief wat we samen met zeven andere ondernemers hebben om samen met TNO en RVO kennis te vergaren maar ook te delen met de sector om een emissieloze bouwplaats te kunnen bewerkstelligen.

Peilers

Zonder meer duurzaamheid is voor ons een peiler waar we de komende jaren steeds meer focus op gaan leggen. Dit is op dit moment elektrificeren, maar dit kan op een later moment ook nog een andere energiebron zijn die we willen toevoegen. Die ontwikkelingen gaan zo snel. Daarnaast zetten wij ook in op ons recyclingbedrijf. Wij verwerken veel afval en sorteren dat uit tot allemaal bruikbare stromen. Zo hebben wij ook veel betonpuin dat uit wegenbouw projecten komt, dit bewerken wij zodat het weer hergebruikt kan worden in de betonindustrie, dit is dus hoogwaardig hergebruik. Je ziet in de markt dat de grondstoffen steeds schaarser worden. De vraag voor ons hierin is; hoe kunnen we meer regionaal werken met grondstoffen maar ook duurzaam zijn? Er is in de recycling nog veel mogelijk en daar willen we graag op inspringen.

Goede voornemens

“Een tijdje geleden heb ik mijn enkel gebroken, ik zou het fijn vinden om weer lekker te kunnen lopen”, grapt Christian. Maar dit zouden we goed kunnen koppelen aan mijn echte goede voornemen en dat is om volgend jaar meer naar buiten te gaan, naar de projecten en de mensen. Voor het bedrijf zelf echt focussen op die duurzaamheid maar ook op de medewerkers. Altijd, maar zeker in de huidige markt is het super belangrijk om goed voor je mensen te zorgen dat ze happy zijn en dat je als bedrijf ook interessant bent om bij te komen werken.”

Connectie

“Al voordat de broers Staadegaard, Staad hadden opgericht kochten we al machines bij ze dus de connectie is er al lang. Je merkt meteen dat het net als het onze een familiebedrijf is. Ik spreek zelf vaak met één van de broers Sijmen of Pieter en dat ervaar ik gewoon als zeer prettig. Dat zie je niet zoveel meer in onze sector. Het wekt ook vertrouwen om de eigenaren zelf te spreken en ik heb een goede klik met ze. Het is voor ons eigenlijk zo dat het contact met de dealer en hoe ze opereren minstens zo belangrijk dan de kwaliteit van de machine is. Iedere goede machine gaat wel eens kapot maar hoe dat dan wordt opgelost dat zegt alles over de dealer en dat doen ze bij Staad gewoon erg goed.”

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte