Bij Matthias Blomme is het met de paplepel in gegoten

13 januari 2021

Met de paplepel in gegoten
We gaan langs bij Matthias Blomme, 21 jaar en niet alleen machinist maar ook ondernemer. Deze combinatie zie je niet vaak. Op zo’n jonge leeftijd zelf al een jong gebruikte Doosan DX300LC-5 kunnen kopen. Met dit gezegd hebbende is het al een indrukwekkend verhaal. Matthias werkt samen met zijn vader hard aan het familiebedrijf Dranicon waar Matthias de tak grondverzet regelt. De vader van Matthias werkt al zijn hele leven met landbouw en grondverzetmachines. Hierdoor komt Matthias al op jonge leeftijd ermee in aanraking en krijgt dan ook voor zijn 10de verjaardag zijn eerste eigen minigraver om achter in de tuin van zijn ouders de knepen van het vak te leren.

Jong geleerd is oud gedaan
Oud kunnen we Matthias Blomme niet noemenvanaf zijn 4 jaar leerde hij thuis met de 40 ton graafmachine van zijn vader de handelingen. Zo leerde hij ook nivelleren. Dit deed hij door een bal neer te leggen en deze naar hem toe te halen. Dit begon met een grote bal en uiteindelijk werd het zo’n kleine bal dat het tot perfectie kwam. Met de minigraver die hij voor zijn 10de verjaardag kreeg oefende hij dan verder en deed wat klusjes thuis en in de buurt. Met dit in je achterhoofd kun je wel voorstellen wat voor machinist Matthias is. Een secure machinist die ook weet wat er bij een project komt kijken. De klanten met respect en netheid benaderen en zorgen dat het werk altijd tot in de puntjes voor elkaar is.

Passie
Van jongs af aan is Matthias al met machines bezig en hoe groter de graafmachines hoe beter. Hij wist daarom ook zeker dat er ooit een rupsgraafmachine ging komen. Het was bijna zover! Voor zijn 21ste verjaardag gaan Matthias en zijn vader samen op pad. Op zoek naar zijn droommachinehet liefst zo groot mogelijk. Ze kwamen als snel uit bij onze dealer. ‘’Onze dealer had een Doosan DX300LC-5 staan en een Doosan DX340LC-5 allebei jong gebruikt. Deze heb ik allebei bij onze dealer in de zandbak uitgeprobeerd en ik was er al snel uit dat de Doosan DX300LC-5 bij mij past. Toen ik vroeg of ik hem eerst vanuit de verhuur mocht uitproberen om zeker te weten dat dit de machine was, was dat geen probleem. Na enkele weken uitgeprobeerd te hebben was ik eruit en kwam de vertegenwoordiger, Johan Zijlmans, langs om de verkoop rond te maken.’’, aldus Matthias. Zijn verjaardag staat centraal wanneer het aankomt op het kopen van een nieuwe graafmachine. Maar om heel eerlijk te zijn bestaat er ook geen beter cadeau om aan jezelf te geven.

Krachtpatser
Op de vraag waarom een 30 tons graafmachine en waarom een Doosan? Weet Matthias snel antwoord te geven. “Er kwam in België steeds meer vraag naar grote rupsgraafmachines. Waar dat in Nederland al jaren zo is, volgt België hier iets later mee. Ik loop graag voorop bij nieuwe trends en ontwikkelingen dus ook hier speel ik graag op in. Dus naast dat ik altijd al een grote rupsgraafmachine wilde, was het ook de vraag vanuit de markt die me deed beslissen dat dit het juiste moment was. Dat het een Doosan zou worden was voor mezelf al snel duidelijk. Mijn vader kocht in 2008 een Doosan DX255LC. Van deze machine was mijn vader zeer tevreden. Het was een sterke en zuinige machine. De punten waarom ik voor een Doosan heb gekozen is allereerst voor het brandstofverbruik. Ik ben van mening dat Doosan echt zuinig is en daarnaast luistert de machine ook heel goed. Het is niet alleen een voorzichtige graafmachine maar hij reageert ook snel, hij werkt perfect af en hij levert flinke kracht wanneer je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld een paar weken geleden heb ik tien putten van 20.000 liter geplaatst en dat doet mijn Doosan DX300LC-5 moeiteloos. Ook is de graafmachine voorbereid met het Trimble GPS systeem waardoor ik voor de klanten ook op GPS kan draaien. Voor mij heeft deze graafmachine dus alles. Naast de bovengenoemde punten moet ik niet vergeten het zicht, die is zo optimaal. Ik werk met veel collega’s op het werk dus ik moet ten alle tijden goed zicht hebben. Andere merken hebben een contragewicht die meer in je zicht zit of het design die aan je rechterkant je zicht blokkeert. Het zicht is zo belangrijk in ons vak en daar kwam Doosan zeker het beste in naar voren.’’

Complete plaatje
‘’Ik kwam bij onze dealer binnen en dat klopte meteen. Het welkom heten bij de receptie gaf mij meteen het warme gevoel. We kregen van de vertegenwoordiger een uitgebreide rondleiding in het bedrijf en uitleg van de service tot de werkplaats, maar ook over de verschillende types. Tot nu toe heb ik een keer een storing gehad met mijn Adblue en toen heb ik de jongens van onze dealer gebeld en die hebben mij meteen via de telefoon geholpen. Dat was erg fijn ook mede door de instructievideo’s die ik via de app doorgestuurd kreeg hielpen daarbij. Zo hoef ik geen kosten te maken wanneer dat niet nodig is. Daarnaast heb ik de machine in onderhoud bij onze dealer. Ik vind het belangrijk dat het op een goede manier gebeurt. Er zijn hier verschillende monteurs geweest maar stuk voor stuk vakmensen, daar ben ik super tevreden over. ‘’

Finishing touch
Over een paar jaar wil Matthias nog graag een Semi Long Reach. In België begint de vraag naar Semi Longreach graafmachines te stijgen, daarom zou hij eventueel zijn DX300LC-5 verbouwen en de giek verlengen ofwel deze zo houden en een Semi Long Reach bijkopen. Zodat zijn werk nog meer specialistisch wordt.

Wij wensen Matthias nog heel veel succesvolle Doosan draaiuren!!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte