‘CoreMANs en zijn machines’

22 oktober 2019

De man en zijn machine dopen we in deze editie om tot ‘CoreMANs en zijn machines’. We zijn vandaag op pad in het ruime werkgebied van de Gebroeders Coremans uit Breda. Zij hebben afgelopen jaar geïnvesteerd in drie nieuwe Doosan-5 machines. Twee keer een zeer complete mobiele Doosan DX140W-5 en een uitgebreide Doosan DX300LC-5.  Wat, waarom en hoe zit het met deze drie nieuwe Doosan’s?

We spreken Michel, één van de machinisten op de Doosan DX140W-5. We treffen hem op locatie rondom Breda. Hij roemt de snelheid en het comfort van deze nieuwe investering. Hij legt uit: “Het zicht vanuit de cabine zie ik als een pluspunt, met name door de rechter zijruit en aan de relatief lage opbouw aan de achterzijde. Aan de stoel heb ik even moeten wennen, maar ik denk op dit moment de juiste instelling te hebben gevonden. Een nieuwe machine is toch altijd even wennen. Al hielp de goede uitleg van demo-chauffeur Frank Verbij je wel enorm in de eerste dagen.”

Michel vertelt verder. “Voor ons was het heel belangrijk dat we goed konden overleggen hoe de machine moest functioneren op de joysticks en waar welke bedieningsknoppen zouden zitten en dergelijke. Dat maakt bijvoorbeeld voor mij het gewenningsproces wel makkelijker, daar heb ik nu geen onduidelijkheden meer in zitten.”   

De Doosan DX300LC-5 is van zichzelf al compleet, maar de Gebroeders Coremans hebben daar nog  extra LED werklampen, Verachtert CW40 hydraulische snelwissel met gecertificeerde hijshaak (10T), Groeneveld centrale vetsmering type Twin met 19 smeerpunten, overdruk voorbereiding en een vacuüm installatie op laten bouwen. Dat niet alleen, ook de beide Doosan DX140W-5 zijn vrij compleet afgeleverd. Beide machines zijn voorzien  van onder andere een Engcon EC219 tiltrotator, een lastcompensator, Groeneveld automatische vetsmering type Twin met 21 smeerpunten, extra grote gereedschapskist in de onderwagen, kunststof spatborden met stalen bovenplaat, omvormer 245/12 volt 32 ampère, overdrukvoorbereiding en ook op deze beide machines een vacuüm installatie. Wij wensen CoreMANs en zijn machines veel veilig draaiplezier toe!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte