De deadline voor Code 95 komt eraan!

13 september 2018

In de media zijn er diverse berichten geplaatst over een op handen zijnde wetswijziging over bijscholing van beroepschauffeurs, maar kloppen deze wel? En wat is nu eigenlijk de Code 95? Lees deze blog en je bent weer helemaal op de hoogte over de eisen rondom Code 95 en de mogelijkheid om bij Staad een ECO- training te volgen om opleidingsuren te behalen.

Code 95
Code 95 is een code op het rijbewijs die aangeeft dat een chauffeur vakbekwaam is. Deze code voor beroepschauffeurs is vijf jaar geldig. Een chauffeur wordt vakbekwaam verklaard wanneer hij iedere vijf jaar 35 uur scholing heeft gevolgd. Het behalen van de Code 95 is verplicht en wanneer niet aan de eisen wordt voldaan is het niet meer mogelijk om als beroepschauffeur aan het werk te gaan.

Verwarring alom over de code 95
Begin 2015 werd bekend dat de vrijstellingsregel voor oudere chauffeurs vervalt. Voor Code 95 hield dit in dat wie geboren is voor 1 juli 1955 vrijgesteld was van Code 95 en dus geen 35 uur bijscholing hoefde te volgen. Vanaf 1 juni 2015 is deze vrijstelling vervallen en zijn ook chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 verplicht het nascholingsplicht op te volgen, wanneer ze na 2020 willen blijven rijden.

ECO- Training – Code 95 – Staad Groep 
Een van de mogelijkheden om aan de eis van de bijscholingsuren te voldoen is het volgen van een ECO-training. In de cursus komen verschillende onderwerpen terug zoals onder andere de wet- en regelgeving in de branche, stationair uren te reduceren, brandstofverbruik te verminderen, werkaanpak te verbeteren en meer ins en outs over een Doosan graafmachine.

Staad Groep biedt de ECO-training aan op locatie in Veghel. Bij het behalen van de training mag je 7 uur bijschrijven voor je Code 95 bijscholingsuren. Het is een cursus met een goede mix tussen theorie en praktijk, een geheel verzorgde dag waar het verplichte met het aangename gecombineerd wordt.  

Op de volgende dagen kan de ECO- training gevolgd worden bij Staad:

Zaterdag 22 september
Zaterdag 27 oktober
Zaterdag 05 november
Zaterdag 25 november
Zaterdag 15 december                

De aanvang is om 08.00 uur en om 16.00 uur wordt de dag afgesloten. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Wil je de ECO-training volgen, stuur dan een email naar eefje@staad-groep.nl en meld je aan. Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen met Eefje via +31 6 15 46 66 46. 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte