De man en zijn machine: Cees Dorrestijn en zijn Doosan DX340 LC-5

15 oktober 2019

Rondom het "Eindhovense" vind je een grote bedrijvigheid van grondverzetmachines. Een beetje kenner valt op dat hier veel machines in de bekende Ploegam-kleuren staan te draaien. We spotten de blauw-rode krachtpatsers en stoppen bij een Doosan DX340LC-5. Daar spreken we Cees Dorrestijn over zijn nieuwe machine. Cees is een ‘eigen draaier’ die al jaren vertrouwd is om voor Ploegam te werken. Cees vertelt: "Ik heb een betrouwbare relatie met Ploegam, vandaar dat ook deze nieuwe Doosan DX340 LC-5 weer in hun bedrijfskleuren gespoten is. Dit had ik met mijn vorige Doosan ook al.”

 

Bergen werk in combinatie met finesse
Dat Cees niet twijfelde aan het feit dat zijn nieuwe machine weer een Doosan moest worden, legt hij aan ons uit. “Deze Doosan DX340LC-5 doet eigenlijk niet onder voor het vorige model dat ik had. Deze machine is in staat om bergen werk te verzetten, maar is ook inzetbaar voor finesse. Dat maakt hem ruim inzetbaar, niet alleen voor mijn opdrachtgever, maar ook voor mijzelf natuurlijk. Het comfort en draaigemak is prettig. Ik heb een aantal extra opties op laten bouwen, zodat ik echt goed aan de gang kon. Denk aan Groeneveld automatische vetsmering, een hydraulische snelwissel met gecertificeerde hijshaak, aan beide zijden een treeplank, een gereedschapskist en GPS.

Blijf opletten
Over GPS heeft Cees nog wel het een en ander te vertellen. “Mijn GPS is laats tijdens de schaftpauze van mijn machine gehaald. Gejat. Nou, daar word je echt niet vrolijk van. Als ik tegenwoordig wat verder van de keet af aan het werk ben, dan eet ik tijdens de pauze mijn boterham lekker in de cabine op. Het zal mij niet meer gebeuren en ik hoop via deze manier ook anderen te waarschuwen. Blijf alert! Belangrijke apparatuur is verdwenen voordat je het in de gaten hebt. De markt is natuurlijk volop in het nieuws afgelopen weken in verband met stikstof en milieu perikelen, maar ik wil toch nog vele plezierige draaiuren maken op deze Doosan DX340LC-5. Daar is het werk en de machine te mooi voor!"

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte