De nieuwe Doosan DX420LC-7 Stage V graafmachine van topklasse

14 september 2020

Doosan Infracore Europe heeft de nieuwe Doosan DX420LC-7 Stage V 43-tons rupsgraafmachine gelanceerd. Deze biedt de beste brandstofefficiëntie en productiviteit in zijn klasse. Om te voldoen aan de Stage V-uitstootvoorschriften, wordt de Doosan DX420LC-7 graafmachine aangedreven door de nieuwe Scania DC13 dieselmotor. Deze motor levert 257 KW (344,4 PK) vermogen en is de grootste in deze machinesector.

Dankzij efficiënte DOC/DPF+SCR-nabehandelingstechnologie biedt de Scania-motor een nieuwe oplossing om de Stage V-eisen na te leven en minimale uitstoot te garanderen, zonder dat er uitlaatgasrecirculatie nodig is. Dit wordt gecombineerd met de nieuwe Smart Power Control Technology (SPC3) om 3-10% betere brandstofefficiëntie te bieden dan het vorige DX420LC-5 model.

Er zijn nu vier vermogensmodi beschikbaar, die de bediening van de nieuwe Doosan DX420LC-7 graafmachine vergemakkelijken vergeleken met de acht ingewikkeldere vermogensmodi en SPC-combinaties van de vorige machine. De machinist kan de energiemodus (P+, P, S of E) instellen in zowel eenrichtings- als tweerichtingsmodi.

Bovendien biedt de nieuwe Doosan DX420LC-7 in bedrijfstests 2% meer productiviteit dankzij het samenbrengen van het SPC3-systeem en een nieuwe Doosan Mottrol hoofdbesturingsklep. Hierdoor worden naast de beste hefprestaties voor een machine van deze grootte, ook de beste graaf-, zwenk- en trekkrachten gegarandeerd.

Verbeterde controleerbaarheid en comfort
De nieuwe cabine in het Doosan DX420LC-7 model beschikt over comfort en bedieningsgemak van een ongekend niveau. Hij blinkt uit in ruimtelijkheid en ergonomie dankzij een nieuwe stoel van hoge kwaliteit. De cabine biedt standaard meer functies dan andere machines op de markt, wat zorgt voor optimale bestuurbaarheid en hoge precisie. 

Belangrijke nieuwe functies in de cabine:

 • Nieuw 8-inch kleuren LCD touchscreen met een 30% groter scherm
 • Stereosysteem geïntegreerd in het instrumentenpaneel (met Bluetooth-streamingfunctie)
 • Sleutelloos startsysteem
 • Verbeterd design van het interieur
 • Verbeterde airconditioning/ontdooiprestaties
 • Stoelverwarming (2-traps)
 • 360° camera’s
 • Lamp met LED-type in cabine
 • Ultrasone geluidsdetectie van obstakels (optie)
 • LED-verlichting (optie)
 • Zijbescherming of Catwalk (optie)
 • Luchtcompressor (optie)

360° camera’s bieden volledig zicht rondom de graafmachine en geven de machinist een bovenaanzicht van het gebied buiten de machine. De cameraserie bestaat uit een camera aan de voorzijde, twee zijcamera's en een camera aan de achterzijde. De cameradisplay is gescheiden van het meterpaneel.

Roetfilteronderhoud sterk verminderd
Dankzij de nieuwe DOC/DPF+SCR-technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) sterk verminderd vergeleken met de vorige DPF in de DX-3 machines, met een zes keer langer automatisch regeneratie interval van 60 uur en een as-reinigingsinterval van 6000 uur. De machinist kan nu vanuit de stoel in zijn cabine via het meterpaneel de hoeveelheid as in de DPF zien en controleren of een regeneratie succesvol is geweest.

Het Doosan DX420LC-7 model is uitgerust met het nieuwste DoosanCONNECT, het draadloze vlootbewakingssysteem van Doosan. Met DoosanCONNECT kunnen de machines worden beveiligd, kunnen prestaties worden weergegeven en kan preventief onderhoud worden geregeld.

Als topmerk op het gebied van ICT heeft Doosan een grote stap vooruit gezet door klanten levenslang gratis mobiele service te bieden bij alle DX-7 graafmachines. Dit betekent dat klanten de DoosanCONNECT-service onbeperkt kunnen gebruiken, zolang ze gebruikmaken van een mobiel netwerk. Satellietdienst wordt gratis aangeboden voor een periode van drie jaar.

Korte standaard specificaties Doosan DX420LC-7 graafmachine

Bedrijfsgewicht: 43,5 ton
Bakcapaciteit: 2000 liter – 3500 liter mogelijk
Graafdiepte: 7635 mm
Graafbereik: 11430 mm
Graafhoogte: 10615 mm
Totale breedte (met rupsplaten van 600 mm): 3350 mm
Hoogte: 3470 mm
Totale lengte in rijpositie: 11740 mm
Zwenkstraal: 3760 mm
Graafkracht bak (ISO): 26,0 / 27,6 ton
Graafkracht arm (ISO): 18,9 / 20,1 ton
Rijsnelheid snel/langzaam: 5,3 / 3,2 km/u
Motor (SAE J1995): Scania DC13 Stage V 257 kW (344,4 PK)

 

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte