De voordelen van het huren van een machine

21 november 2018

Het huren van een machine is allang geen gek idee meer. Cobouw voorspelde het al in 2017, het huren van een machine is in opkomst. En deze voorspelling lijkt ook daadwerkelijk uit te komen. Steeds meer bedrijven kiezen voor een tijdelijke verhuurmachine als aanvulling op hun huidige machinepark.

Maar waarom is het nu zo aantrekkelijk om een machine te huren in plaats van deze zelf te kopen? Een van de redenen kan de verscheidenheid aan werkzaamheden zijn. Geen een opdracht, bouwplaats of stuk terrein is hetzelfde. Voor de ene opdracht sta je op een wijd, uitgestrekt stuk grond waar genoeg ruimte is voor een grote machine, de week erna sta je in een woonwijk waar de ruimte beperkt is en een binnendraaier goed op zijn plek is. Klanten vragen steeds meer om maatwerk en jij als bedrijf moet dit maatwerk leveren. Door het huren van een machine in plaats van de aankoop ben je flexibeler met de inzetbaarheid van machines.

Een ander bijkomend voordeel van het huren van een machine is de duidelijkheid van de kosten. Vooraf is bekend wat de kosten van de machine zijn. Hierdoor kun je makkelijker je cashflow indelen en kom je niet voor onvoorziene kosten te staan.

Nog een voordeel van huren is dat het rendement van de machine hoger wordt. Bij de aankoop van een machine kan het voorkomen dat de machine stilstaat. Je hebt dan wel de kosten die verbonden zijn aan de machine maar niet de inkomsten die gegenereerd moeten worden. Doordat je bij het huren van een machine de huurperiode gemakkelijk kan bepalen, is de kans op stilstand veel minder.

Het huren van een machine als aanvulling op je machinepark of in het algemeen heeft veel voordelen. Kan het huren van een machine ook aantrekkelijk zijn voor jouw bedrijf? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om een Doosan graafmachine te huren? Neem dan contact op met Jeroen via +31 413 725 116 of stuur een mail naar verhuur@staad-groep.nl.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte