Doosan drone wint twee prijzen op de CES 2020

19 februari 2020

Nieuwe dronesystemen van Doosan Mobility Innovation (DMI) winnen prijzen in twee categorieën van de CES 2020 Innovation Awards tijdens de CES 2020 Exhibition. Deze grootste elektronica vakbeurs ter wereld werd gehouden van 7 tot 10 januari in Las Vegas (VS).

De Doosan drones op waterstofcellen bestaan uit een powerpack. Dit zijn miniatuur lichtgewicht brandstofcellen met een maximale mobiliteit via de PEMFC-technologie (brandstofcellen met protonenuitwisseling via een membraan). De droneframes gebruiken het powerpack als belangrijkste energiebron. De modelnaam van het op de CES getoonde powerpack is DP30 en van het droneframe DS30.

De Doosan’s Long Endurance Fuel Cell Drone (dit is een drone die werkt op brandstofcellen met een groot bereik, bestaande uit een DS30 en een DP30) heeft een Best of Innovation prijs in de categorie Drones & Unmanned Systems (drones en onbemande systemen) gewonnen. Het DP30 Mobile Fuel Cell Powerpack (powerpack met brandstofcel voor mobiele toepassingen) heeft ook een eervolle vermelding gekregen in de categorie Sustainability, Eco-Design & Smart Energy (duurzaamheid, eco-design en slimme energie). De drone op waterstofbrandstofcellen vergroot de bruikbaarheid van drones aanzienlijk met een grote vluchtduur van meer dan 2 uur, tegenover een duur van slechts 20 tot 30 minuten bij drones op accu's.

Doosan Infracore Europe zal op de Samoter International-beurs in Milaan (Italië) in maart 2020 de nieuwe drones op brandstofcellen van DMI tentoonstellen. Dit doen zij binnen de categorie voor Smart Solutions, met als thema 'aangedreven door innovatie'. De drones kunnen in de bouw worden gebruikt voor het bewaken van machineprestaties, maar ook om in het algemeen efficiënter te werken.

Doordat deze nieuwe drones op brandstofcellen een vluchtduur van wel twee uur met één volle accu hebben, kunnen ze tijdens één vlucht nog grotere terreinen bestrijken dan bij het gebruik van meerdere accu's en startpunten. Het gebruik van de drones heeft ook voordelen voor de veiligheid van medewerkers en kan ongevallen voorkomen, doordat het terrein vanuit de lucht wordt bekeken en er geen mensen meer in het veld op gebouwen en dergelijke hoeven te klimmen.

Doosan promoot verder op Samoter haar Concept-X visie. Dit meer omvattende concept gaat in op het geautomatiseerde beheer van werkterreinen met behulp van drones en ICT-technieken tot aan volledig geautomatiseerde besturing van machines.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte