Doosan gaat een team sponseren in de Porsche Mobil 1 Supercup

20 mei 2021

Doosan gaat dit jaar een team sponseren in vier races van de Porsche Mobil 1 Supercup. De Porsche Mobil 1 Supercup is één van de bekendste merk/prijs competities in de internationale motor branche.

De Porsche Mobil 1 Supercup is de enige grote competitie die al 30 jaar exclusieve ondersteuning biedt aan de Formule 1 races op de hoog aangeschreven circuits voor de acht Europese fases van het F1 kampioenschap. Ook hebben ze een significant aandeel in de spectaculaire Grand Prix weekenden.

Het team dat door Doosan wordt gesponsord is het team van Emilian Dinamic Motorsport. Het enige team met twee Italiaanse bestuurders. Doosan sponsort het team in de eerste twee races, in Monte Carlo en Le Castellet (Frankrijk). Deze races vinden plaats op 23 mei en 27 juni 2021. Daarnaast sponsort Doosan ook de laatste twee races in Zandvoort op 5 september en de grote finale op Monza nationaal circuit in Italië op 12 september.

Een van de Italiaanse bestuurders van het Dinamiac Motorsport team is Lodovico Laurini. Een vaardig en vastbesloten bestuurder van 23 jaar oud en afkomstig uit Parma. Lodovico Laurini is gepassioneerd over motors sinds zijn jeugd. Hij is begonnen met go-kart races toen hij 11 jaar oud was en ging naar de Formule 3 op 19 jarige leeftijd.

Lodovico Laurini is niet alleen een veel belovend talent maar hij is ook betrokken bij het familiebedrijf Laurini Officine Meccaniche, een in Parma gevestigd bedrijf gespecialiseerd in het design en fabricage van graafmachines en pijpleidingapparatuur voor internationale projecten. Lodovico is verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole en hij ondersteunt zijn vader, Marco Laurini, in het management en de ontwikkeling van het bedrijf.

Sponsoring laat een sterke relatie zien tussen de bedrijven
Marco Buratti, Doosans regionale sales leider voor de Benelux, Frankrijk en Zuid-Europa zegt: ‘’We hebben ervoor gekozen om de Porsche Mobil 1 Supercup te sponsoren omdat we het aanmoedigen van een jong, getalenteerde bestuurder die mee doet om het 2021 kampioenschap te winnen een goed idee vinden.’’

‘’We hebben een zeer goede band met Laurini Officine Meccaniche. In 2018 koos Doosan ervoor zich te vestigen in Italië. In samenwerking met het bedrijf werd de productie van onze nieuwe series van sloopmachines voor de Europese markt hier gerealiseerd. Een project dat ons na twee jaar al belangrijke resultaten en grote tevredenheid opleverden tussen beide bedrijven.

Het sponsoren van Lodovico Laurini’s Dinamic Motorsport team versterkt de goede relatie tussen Doosan en Laurini Officine Meccaniche. In 2018 verhuisde Lodovico naar Amerika om zijn kampioensdroom te vervolgen. Hij heeft meerdere jaren mee gedaan aan de Porsche Carrera Cup Italia, waar zijn successen in deze internationale competitie ervoor hebben gezorgd dat hij kon strijden met de beste in de wereld en dat hij kan deelnemen aan de 2021 editie van de European Porsche Mobil 1 Supercup competitie.

‘’ik ben vereerd dat ik dit belangrijke doel heb bereikt en dat ik mag racen in het prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup International kampioenschap”, zegt Lodovico Laurini. Hij gaat verder: ‘’Mijn motivatie en enthousiasme is verdubbeld sinds ik weet dat ik mag rijden voor een groot merk zoals Doosan. Een bedrijf waar ik al meer dan drie jaar sterk aan gehecht ben en graag associeer met het familiebedrijf en mijn passie.”

Het Supercup kampioenschap is georganiseerd door Porsche AG. Om er zeker van te zijn dat elke bestuurder even veel kans heeft om te winnen, strijd elk team in de Porsche 911 GT3 model. Uitgerust met een 485 PK motor en technisch identiek. Ook de banden en de brandstof zijn bij allemaal hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat alle races heel dicht bij elkaar liggen en zeer spannend zijn. Het is dankzij deze mix van gemeenschappelijke factoren dat de beste racers zichzelf kunnen onderscheiden en hun talent kunnen laten zien.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte