Doosan graafmachines een duurzaam bedrijfsmiddel?

29 augustus 2018

Met september voor de boeg begint het laatste kwartaal van 2018 alweer te naderen en rijst de vraag: Staan er nog investeringen op het verlanglijstje? Het is nu nog mogelijk en een ideaal moment om te investeren in bijvoorbeeld duurzame bedrijfsmiddelen.

 

De MIA\Vamil-regeling stimuleert investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en staat voor milieu-investeringsaftrek, maar wat zegt dit nu?

Eerst even een theoretisch uitleg: de MIA\Vamil biedt de mogelijkheid om de fiscale winst te verminderen. Je kunt tot maximaal 36% van het aankoopbedrag in mindering brengen op de fiscale winst.

Dit percentage is afhankelijk van de milieueffecten en gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

Er is een zogenaamde milieulijst op de website van het RVO bekend waarop alle machines staan die in aanmerking komen voor MIA\Vamil.

Wist je dat er ook machines in aanmerking komen die niet op de milieulijst staan? Dit komt soms, omdat het gehele model (nog) niet is goedgekeurd, maar er kan wel per machine worden voldaan aan de eisen van de MIA\Vamil.

Doosan, welke afgelopen jaar marktleider is geworden in de mobiele graafmachines, heeft de volgende machines in zijn arsenaal welke aan de eisen van de MIA\Vamil voldoen:

DX27Z, DX30Z, DX35Z, DX140W-5, DX160W-5, DX165W-5, DX190W-5, DX210W-5, DX140LCR-5, DX235LC-5, DL200 en DL550-5.

Een aantal machines staan dus (nog) niet op de milieulijst maar voldoen dus wél aan de MIA\Vamil-eisen. Keuze genoeg dus als het gaat om duurzame bedrijfsmiddelen.

Geef dit aan bij jouw dealer en ook jij komt met bovenstaande machines in aanmerking voor de MIA\Vamil-regeling. Houd er rekening mee dat de subsidieaanvraag binnen drie maanden na het aangaan van de investering ingediend moet zijn.

Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan contact op met Lieke van der Zanden.

Staad B.V.
Lieke van der Zanden
+31 6 25 21 08 79

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte