Doosan Infracore China breekt record met de productie van meer dan 200.000 graafmachines

10 februari 2021

Doosan vestigt na 26 jaar als eerste internationale bedrijf op de Chinese markt  een nieuw record. De jaar-en kwartaalomzetcijfers zijn respectievelijk 21% en 55% gestegen. Doosan streeft ernaar het marktaandeel verder te vergroten door producten en service nog beter op de markt af te stemmen.

In China heeft Doosan inmiddels meer dan 200.000 graafmachines geproduceerd. Daarmee zijn ze het eerste internationale bedrijf in China wat dat voor elkaar heeft gekregen.

Doosan Infracore heeft aangekondigd dat haar Chinese dochteronderneming, DICC (Doosan Infracore China Corporation CO., Ltd.) gevestigd in Yantai, China, zijn 200.000ste graafmachine heeft geproduceerd. Het bedrijf behaald dit record zo’n 26 jaar na het zich voor het eerst gevestigd te hebben in China sinds oktober 1994.

Om deze mijlpaal te vieren nodigde Doosan Infracore zijn medewerkers, dealers en klanten uit in de fabriek in Yantai voor een ceremonie om de productie van de 200.00ste graafmachine in China te vieren. Het event werd live online uitgezonden en zo werd de 200.000ste graafmachine aan de klant overgedragen.

Doosan Infracore voltooide de bouw van de fabriek in Yantai in 1996. Door de snelle groei van de Chinese markt in 2001 werd een productie van 5.000 graafmachine gehaald en zo  werd Doosan Infracore marktleider in China. Ze versloegen daarmee de Japanse fabrikanten die op dat moment marktleider waren. Doosan bereikte het volgende record van 10.000 graafmachines medio het jaar 2000 en tien jaar later, namelijk in 2010 stond de teller op een productie van zo’n 20.000 machines.

Eerste fabrikant met 200.000 eenheden
Doosan Infracore is het eerste actieve MNC (Multinational Corporation) bedrijf in China wat het indrukwekkende productiecijfer van 200.000 eenheden heeft behaald. Hiermee heeft Doosan de marktpositie in China voor graafmachines nog meer versterkt en het  marktaandeel weten te vergroten van 12,9% in 2015 tot 22,8% in het derde kwartaal van 2020. De Chinese markt voor graafmachines registreerde hiermee de grootste jaarlijkse cijfers ooit met 200.000 eenheden in 2019. In het begin van de COVID-19-crisis van afgelopen jaar kromp de markt iets, gelukkig was dit maar voor korte duur. Na twee maanden werd er alweer een herstel gezien, wat zich tot op de dag van vandaag heeft doorgezet.

De markt heeft naar schattig in 2020 een nieuw record bereikt,  door te groeien naar 275.000 eenheden per jaar aan wat er in China in het algemeen aan graafmachines wordt geproduceerd. In 2019 verkocht Doosan Infracore meer dan 15.000 eenheden op de Chinese markt, terwijl de totale verkoop tot het einde van het derde kwartaal van vorig jaar 14.348 eenheden bedroeg. Dit is een stijging van 21% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Daarnaast boekte Doosan Infracore China in het derde kwartaal van 2020 een omzet van 308,9 miljard KRW, dit is een stijging van 55% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

In lijn met de groei van de Chinese graafmachinemarkt, blijft Doosan Infracore nieuwe producten en uitrustingsstukken op de markt brengen die zijn aangepast aan de eisen van Chinese klanten. Zo lanceerde het bedrijf in juli 2020 een nieuwe mobiele graafmachine van 6 ton (Doosan DX57-7), evenals een verbeterde servicecampagne zodat ze de klant tevredenheid naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Daarnaast geeft Doosan Infracore China servicetrainingen aan meer dan 7300 monteurs,  zodat de monteurs van alle dealers op hetzelfde serviceniveau kunnen blijven werken.

In navolging op de groei van de zakelijke markt in China heeft Doosan Infracore zijn bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen verhoogd door lokale gemeenschappen te steunen. Sinds 2001 nemen ze deel aan ‘Project Hope’. Dat is één van de  goede doelen die ondersteuning biedt aan jongeren die niet naar school kunnen, maar hierdoor wel een kans krijgen wordt om onderwijs te volgen en zo de onderontwikkelde gebieden in China te verbeteren. Op dit moment zijn er 37 Doosan Hope basisscholen in China. Doosan Infracore bood in de tweede helft van 2020 ook verschillende vormen van onderwijs aan voor andere scholen. Als erkenning voor de bijdrage die Doosan levert aan Project Hopen heeft Doosan Infracore zowel de ,Out Standing Contrubition’ award van de China Youth Development Foundation gewonnen, als de ‘Exemplary Korean CSR Companies China Award’ welke voor drie opeenvolgende jaren gewonnen is.

Een van de directeuren van Doosan Infracore zegt, ‘’Doosan Infracore China is in 26 jaar uitgegroeid tot een grote speler. Door het record van 200.000 eenheden neer te zetten dragen we bij aan een mooie prestatie en wat we als team hebben neergezet. Om de tevredenheid van onze klanten te behouden blijven we werken aan verbeteringen en nieuwe producten.’’

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte