Doosan Infracore lanceert ‘XiteCloud’ in Zuid-Korea

30 juni 2020

Doosan Infracore heeft XiteCloud gelanceerd in Zuid-Korea. Dit is een nieuwe slimme constructie-technologie: een geïntegreerd besturingssysteem waarmee machines onbemand en geautomatiseerd bestuurd kunnen worden. XiteCloud is de eerste stap naar de commercialisering van Concept-X, wat Doosan in 2019 voor het eerst aan de wereld toonde.

XiteCloud maximaliseert productiviteit door complexe 3D-droneconstructieonderzoeken en grondwerkberekeningen in één cloudplatform op te nemen. Hierdoor kunnen ze in slechts één tot twee dagen worden voltooid. Na de succesvolle introductie in Zuid-Korea is Doosan Infracore van plan om XiteCloud in de nabije toekomst op internationale markten te lanceren, waaronder Europa.

Deze technologie opent de deur voor Doosan Infracore om haar bedrijfsportfolio op het gebied van bouwplaatsbeheer verder uit te breiden. Dit als aanvulling op haar bestaande activiteiten in de productie en verkoop van bouwmachines.

Toegenomen productiviteit
Met XiteCloud kan een aannemer op één platform meerdere taken tegelijk beheren, zoals onderzoeken, terreinanalyse, machinebediening en constructiebeheer. Dit verlaagt bouwkosten, bespaart tijd en verhoogt de werknauwkeurigheid. Uiteindelijk ziet men dit terug in de productiviteit.

De XiteCloud-technologie maakt het zelfs mogelijk om informatie over grondwerklocaties in drie dimensies te digitaliseren en rotsformaties te analyseren. Omdat het op een cloud is gebaseerd, maakt XiteCloud het voor belanghebbenden gemakkelijk om hun krachten te bundelen en samen de voortgang van een bepaald project te beheren.

Zelfs op ontoegankelijk terrein, zoals steile hellingen en kliffen, berekent XiteCloud exacte werkvolumes met behulp van geavanceerde drone-onderzoeken. Door grote hoeveelheden veldgegevens snel en nauwkeurig te analyseren, voltooit XiteCloud bouwonderzoeken en grondwerkberekeningen die doorgaans twee weken duren, binnen zo’n twee dagen..

XiteCloud heeft het technologieverificatieproces al op meer dan tien bouwlocaties doorlopen, zoals grootschalige appartementencomplexen en infrastructuurvoorzieningen in onder meer Korea.

Op een stedelijke herontwikkelingslocatie in een grootstedelijk gebied analyseerde en berekende het XiteCloud-platform het werkvolume van rotsformaties die pas werden ontdekt nádat het project was begonnen. Dit maakte dat de opdrachtgever en de aannemer overeenstemming konden bereiken over de aanpassing van de bouwperiode. Bovendien konden ze dankzij de gevisualiseerde 3D-gegevens meer inzicht krijgen in extra bouwkosten die de verlenging van de bouwperiode met zich mee bracht.

XiteCloud werd ook toegepast op een proefproject in Peru, Zuid-Amerika. Dit proefproject was vooruitlopend bedoeld op de ontwikkeling van een grootschalige mijn in het land. De klant was zeer tevreden over de service, met name de regelmatige drone-onderzoeken en de verfijnde resultaten van het bouwbeheer. De directeur zei: "XiteCloud biedt een uitgebreide beheerservice voor projectvoortgang. Dit vergroot het vertrouwen tussen klant en aannemer."

Doosan Infracore is van plan om de toepasbaarheid van XiteCloud op grootschalige bouwmachines uit te breiden door 5G mobiele technologie en telematica te gebruiken. Na succesvolle lancering van XiteCloud op de binnenlandse markt, start Doosan Infracore binnenkort met de lancering in het buitenland.

In november 2019 hield Doosan Infracore een Concept-X demonstratie op de prestatietestlocatie in Boryeong, Korea. Dit was een introductie van de ‘bouwplaats van de toekomst’, die volgens Doosan voornamelijk zal bestaan uit veel van dit soort geavanceerde, onbemande en geautomatiseerde technologieën.

"Concept-X is een uitgebreide besturingsoplossing die het hele bouwproces omvat, inclusief op drones gebaseerde onderzoeken, automatische analyse van topografische gegevens, bouwplanning en onbemande bouwmachines", aldus een directeur van Doosan Infracore. "We zullen al vóórdat Concept-X volledig op de markt is, verschillende stappen in fasen lanceren. De lancering van XiteCloud is de allereerste stap op weg naar dat doel."

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte