Doosan lanceert DX235DM sloopgraafmachine

15 mei 2020

Het is de eerste uit de nieuwe reeks High Reach-sloopgraafmachines: de DX235DM. Later dit jaar lanceert Doosan twee andere modellen in haar assortiment, namelijk de DX380DM en DX530DM. Wat is er zo bijzonder aan deze sloopmachine? Typerend aan het ontwerp van de DX235DM is het goede zicht vanuit de kantelbare cabine. Deze kantelbare cabine is met name geschikt voor slooptoepassingen waar een groot bereik en een kantelhoek van 30 graden vereist is.

Een belangrijk kenmerk van de Doosan DX235DM (en de andere modellen in de High Reach-sloopgraafmachine serie), is het modulaire giekontwerp en het hydraulisch vergrendelingsmechanisme op de machine. Dit biedt de klant een complete, flexibele oplossing waarmee ze naast sloopwerkzaamheden dezelfde graafmachine kunnen gebruiken voor andere toepassingen op locatie.

Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het proces om te wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek heel eenvoudig is. Dit maakt het mogelijk om verschillende soorten werk tijdens hetzelfde project uit te voeren. Een speciale standaard vergemakkelijkt deze wissel, gebaseerd op de snel verwisselbare hydraulische en mechanische koppelingsverbindingen. Borgpennen worden op hun plaats geduwd om de procedure te voltooien door een cilindersysteem.

Meerdere gieken verhogen flexibiliteit
De grondverzetgiek (graafarm) van de machine kan op twee verschillende manieren gemonteerd worden. Tel daar de sloopgiek bij op, wat maakt dat de DX235DM dus drie verschillende configuraties kent voor eenzelfde basismachine. Dit maakt de machine enorm flexibel.

De 18 meter lange sloopgiek maakt het werkbereik van de sloopmachine indrukwekkend hoog: het sloopwerktuig kan werken tot een maximale hoogte van 16 meter. Het aanbevolen maximale gecombineerde gewicht voor het aanbouwdeel en de snelwissel in deze modus is 2,1 ton.

Wanneer de machine is uitgerust met de graafarm in rechte configuratie, dan kan de DX235DM werken tot een maximale hoogte van 9 meter. In dit formaat is het aanbevolen maximale gewicht voor de bevestiging en snelwissel 3,3 ton.

De DX235DM kan met behulp van de graafarm in de alternatieve gebogen configuratie, werken tot een maximale hoogte van 8 meter, met een aanbouwdeel. In deze modus is het aanbevolen maximale gewicht voor de bevestiging en snelwissel ook weer 3,3 ton.

Hydraulisch verstelbare onderwagen
De DX235DM heeft een hydraulisch verstelbare onderwagen, die zich uitstrekt tot een maximale breedte van 3,74 meter. Dit zorgt voor optimale stabiliteit bij het werken op slooplocaties. De breedte van de onderwagen kan hydraulisch worden ingeschoven tot 2,54 meter in de smalle breedte. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld transport van de machine.

Het mechanisme is gebaseerd op een permanent gesmeerd, intern cilinderontwerp. Dit  minimaliseert de weerstand tijdens de beweging en helpt schade aan de componenten voorkomen.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte