Doosan lanceert een nieuwe transparante wiellader bak

12 maart 2021

  • Nieuwe transparante bak verhoogt de gebruikersveiligheid
  • Laat de machinist de dode hoeken aan de voorkant van de wiellader zien

Doosan Infracore Europa heeft de eerste wiellader bak in de markt gelanceerd met een veiligheidssysteem wat ervoor zorgt dat de bak transparant voor de machinist wordt.

De blinde hoeken die veroorzaakt worden door de bak van de wiellader, maakt de voorkant voor de machine als een gevaarlijke plek. Met behulp van de monitor in de cabine zorgt het nieuwe systeem ervoor dat de machinist de dode hoeken aan de voorkant van de bak kan zien. Twee camera’s die uit verschillende hoeken filmen laten door middel van een nieuwe techniek beelden samenvoegen, waardoor ze een realtime projectie weergeven. Hierdoor kan de machinist gemakkelijk via zijn scherm zien wat er voor zijn bak gebeurd.


Dit vergroot de veiligheid en voorkomt ongevallen. Nog een voordeel van de Doosan transparante bak is dat het de werkefficiëntie drastisch verhoogd omdat de machinist precies kan zien wat hij doet tijdens het laden, lossen en verplaatsen.

Patenten zijn aangevraagd in Korea, Noord-Amerika, Europa en China
Doosan Infracore is het eerste bedrijf ter wereld dat een vooraanzicht projectie met een transparante bak heeft ontworpen welke gebruikt kan worden op bouwmachines.

Hiervoor heeft Doosan patenten aangevraagd in Korea, Noord-Amerika, Europa en China.

Doosan heeft meerdere geavanceerde technieken voor veiligheid verbeterd zoals het AVM-systeem wat zorgt voor goed zicht rondom de machine met een waarschuwingssysteem wat gebruik maakt van ultrasonische sensoren. Deze systemen hebben vanuit het klantenperspectief positieve feedback opgeleverd.  

Een woordvoerder van Doosan Infracore heeft gezegd: ‘’De standaardnormen met betrekking tot de veiligheid voor machines en bouwplaatsen worden steeds hoger, hiermee zijn de geavanceerde systemen een sleutelfactor in het selecteren van je machinepark. We hebben plannen om de veiligheidsfuncties verder te ontwikkelen en hiermee de bestuurders en de andere arbeiders op de werkplaats nog beter te beschermen. We willen vooroplopen om een veilige werkomgeving te creëren zonder ongelukken.’’

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte