Doosan rupsgraafmachines winnen LCO & HRV Awards 2020

16 april 2020

Doosan Infracore Europe kondigt met trots aan dat haar rupsgraafmachines in de prijzen zijn gevallen! Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de Doosan DX300LC-5 de LCO (Lowest Cost of Ownership) - Award  gewonnen. De Doosan DX180LC-5 heeft de HRV (Highest Retained Value) - Award gewonnen. Beide prijzen worden uitgereikt door EquipmentWatch.

EuipmentWatch is wereldleider in het leveren van data, software en insights voor zwaardere bouwmachines. Op basis van empirische gegevens onderscheiden zij verschillen in onderhoudskosten van zware en compacte apparatuur. In de LCO Awards kijkt EquipmentWatch bij de genomineerde naar de laagste onderhoudskosten over een periode van vijf jaar. Bij de HRV Award kijkt EquipmentWatch naar de machines die het hoogste verwachte percentage van hun oorspronkelijke waarde behouden, ook binnen een periode van vijf jaar.

Gilles Bendaoud, Vice President Sales & Marketing bij Doosan Infracore Europe, vertelt over de prijs: “Totale onderhoudskosten en het behoud van machinewaarde zijn waarschijnlijk de belangrijkste aspecten waar kopers rekening mee houden bij het kopen van nieuw materieel. De prijzen die de Doosan DX180LC-5 en de Doosan DX300LC-5 in de wacht slepen, laten zien waarom onze apparatuur altijd hoog gewaardeerd wordt voor geweldige prestaties. Je krijgt letterlijk waar voor je geld. Het toont nog maar eens aan waarom we een van ’s werelds beste bouwmachine-fabrikanten zijn.”

Optimaal brandstofverbruik
De Doosan DX180LC-5 wordt aangedreven door de Perkins 1204F-dieselmotor, die 97,9 kW vermogen levert bij 2000 tpm. In de Doosan DX300LC-5 levert de Doosan DL08 6-cilinder dieselmotor het werk, met een vermogen van 202 kW bij 1800 tpm.

Net als alle andere Doosan rupsgraafmachines, hebben de Doosan DX180LC-5 en Doosan DX300LC-5 innovatieve en exclusieve functies die tot een enorme vermindering van het brandstofverbruik leiden. Denk gemiddeld aan 10% in vergelijking met machines van de vorige generatie.

Een van deze exclusieve functies is het scherm ‘Trip Meter Setting ', waarmee machinisten het brandstofverbruik dagelijks (of gedurende een gewenste periode) rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel kunnen controleren. De automatische schakeling zorgt voor een geautomatiseerde uitschakeling van de motor, na een vooraf ingestelde tijd of wanneer de machine een bepaalde tijd stationair heeft gedraaid (3 tot 60 minuten configureerbaar door de machinist). Dit draagt ook bij aan brandstofbesparing. Doosan heeft hier een speciaal systeem voor ontwikkeld: SPC (Smart Power Control). Dit systeem optimaliseert de balans tussen het pompvermogen en de dieselmotor.

Lage totale onderhoudskosten
Om de duurzaamheid verder te maximaliseren en het geluid te verminderen, zijn alle Doosan LC-5-graafmachines uitgerust met EM-bussen (Enhanced Macro-surface), die ook veel effectiever zijn dan gewone bussen wanneer deze worden ingevet.

Luchtvoorreinigers zijn standaard gemonteerd om stof, vuil, insecten, regen en sneeuw uit de luchtinlaat te blazen. Zo wordt schonere lucht naar het motorluchtfilter gestuurd. Dit verlengt de onderhoudsintervallen voor luchtreinigers, wat de uptime en productiviteit verbetert.

Ook het binnenluchtfilter van de cabine heeft bescherming gekregen en de airconditioningfilters in de cabine zijn opnieuw ontworpen, zodat je deze eenvoudig vervangt. Het oliebad (9,5 l) voorreiniger wordt aanbevolen voor stoffige omgevingen (zoals steengroevetoepassingen) en is optioneel verkrijgbaar om stof uit de luchtinlaat te verwijderen. Dit verlengt de onderhoudsintervallen van de luchtreiniger aanzienlijk.

Om permanente motorschade te voorkomen, is er een akoestisch alarm toegevoegd. Dit geeft de machinist de melding: ‘water in brandstof’. Als de machinist het signaal na verschillende waarschuwingen negeert, worden de motor en de pomp automatisch gereduceerd. Om het voor machinisten gemakkelijker te maken om het belang van waarschuwingen te begrijpen en om de juiste waarschuwingscodes te communiceren, verschijnen er pop-upmenu’s in het display. Deze bevatten gedetailleerde informatie, zodat de waarschuwingen gemakkelijker te herkennen zijn.

DoosanConnect
Net als alle Doosan-graafmachines (14 ton en meer), zijn de DX180LC-5 en DX300LC-5 standaard uitgerust met het ultramoderne draadloze vlootbewakingssysteem DoosanConnect. Dit DoosanConnect-systeem biedt een online oplossing voor wagenparkbeheer. DoosanConnect helpt jou machineprestaties bewaken, zorgt voor beveiliging van machines en bevorderd preventief onderhoud.

Meer nieuwsberichten

20210601 Doosan Dx140w Action 01 Editweb

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte