DX35Z erbij, uitzendkrachten minder

26 november 2019

Een nieuwe machine die het werk van twee uitzendkrachten vervangt, dat klinkt niet niks.  Paul van Lent, eigenaar van De Kroon Flowers, zag het met eigen ogen gebeuren. Paul: “Ik werkte vaak met een flexibele schil van uitzendkrachten, vooral richting het einde van het jaar. Dat zal dit jaar niet meer nodig zijn.”

De Kroon Flowers is gevestigd in Milsbeek, maar het bedrijf opereert in heel Nederland. Zelfs over de grens in Duitsland. “Ja, jeetje, waar niet? We zijn overal aan de gang! Ikzelf en mijn vrouw Wilma werken in de zaak, samen met onze twee zonen en een dame die onze bloemen schikt. We zijn een fijn team en het loopt goed.” De Kroon Flowers bestaat officieel sinds 1983 toen Paul zijn eenmanszaak begon. Vanaf 1990 ging de organisatie als V.O.F. verder en houden ze zich bezig met tal van werken. Zo kun je er terecht voor tuinaanleg, onderhoud, maar is het bedrijf tevens een boomkwekerij, tuincentrum, markthanden én groothandel.

Automatisering
Paul vertelt over zijn DX35Z. “De machine is hoofdzakelijk aangekocht om bomen uit te rooien. We wilden stappen zetten in het automatiseren van onze werkzaamheden. Werken met de schop? Haha, dat is uit den boze tegenwoordig, toch? Worden we moe van. Nee dat is natuurlijk onzin, maar we willen het onszelf eigen maken om onze werkzaamheden onder de loep te nemen.”

Rooien is niet het enige dat Paul met zijn machine wil gaan doen. Paul: “We willen ook een boor aan onze machine maken, zodat we eventueel ook gaten kunnen boren in de grond en zo onze bomen kunnen planten. Dit is ook werk dat we eerst met de schop deden.”

 

Kerstbomen
Deze tijd van het jaar is De Kroon Flowers volop bezig met haar kerstbomenkwekerij. “Vorig jaar hebben we veel geld uitgegeven aan uitzendkrachten, zodat we alles rondom onze kerstbomen op tijd afgewerkt kregen en iedereen fijne dagen kon vieren. We kregen het gevoel dat we deze kosten anders wilden én konden besteden. Daar is onze DX35Z uit voort gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat de machine in twee jaar tijd zichzelf al terugbetaald!”

De DX35Z van De Kroon Flowers is zoals het nieuwe model, standaard uitgerust met twee hydraulisch dubbelwerkende proportionele functies, slangbreukventielen op de hef- en armcylinder, ‘zwevend’ dozerblad voor nivellering, 2 x 2 werkverlichting op de cabine en hoofdgiek, radio met bluetooth, airco en een ruime cabine. Daarnaast heeft De Kroon Flowers een kluitensteker van Damcon aangebouwd, waarbij het rooien van bomen in één handeling door gaat. Hier is de machine dan ook volledig op ingericht. Daarnaast is de DX35Z van Kroon Flowers opgebouwd met een extra werklamp die op de bak schijnt, voor zicht in het donker.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte