DX380LC-7 maakt Doosan-productlijn 30- tot 40-tons Stage V graafmachines compleet

18 februari 2020

Met de introductie van het nieuwe Doosan DX380LC-7 40-tons model is de Doosan productlijn 30- tot 40-tons Stage V graafmachines compleet. De Doosan DX380LC-7 biedt samen met de nieuwe Stage V Doosan DX300LC-7 30-tons en de Doosan DX350LC-7 37-tons modellen, een ongeëvenaarde combinatie van hoge prestaties, uitgebreide features, laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. ​

De nieuwe Doosan Stage V graafmachines bouwen voort op het bijzonder succesvolle ontwerp van de vorige Stage IV machines. Doosan introduceert belangrijke verbeteringen op het gebied van comfort voor de bestuurder, bediening van de machine, productiviteit, beschikbaarheid en rendement op de investering.

Doosan heeft met deze 30- tot 40-tons machines haar best gedaan om een hogere productiviteit en milieuvriendelijkheid hand-in-hand te laten gaan. De Doosan DX380LC-7 is uitgerust met een Scania DC09 Stage V dieselmotor met 240 kW vermogen bij 1800 tpm. De nieuwe vermogensstanden die op alle drie de machines beschikbaar zijn, maken het werken met de nieuwe graafmachines eenvoudiger. Deze vier vermogensstanden zijn; P+, P, S of E. Een machinist kan deze zowel bij enkel- als bij dubbelwerkend gebruik instellen.

Doosan D-ECOPOWER-technologie

De Doosan DX380LC-7 beschikt over de innovatieve D-ECOPOWER-technologie, net als de Doosan DX350LC-7 graafmachine op rupsen. Dit biedt gebruikers een hogere productiviteit met een lager brandstofverbruik per uur, evenals een soepelere bediening. De D-ECOPOWER-technologie richt zich op het hydraulisch systeem, waardoor Doosan alle processen en onderdelen van de machine samen laat werken. Dit maakt dat de nieuwe generatie dieselmotoren het vermogen zo efficiënt mogelijk gebruikt.

De D-ECOPOWER-technologie van Doosan gebruikt een elektronische drukgeregelde pomp binnen een gesloten hydraulisch systeem. Afhankelijk van de geselecteerde modus neemt de productiviteit met maximaal 26% toe en neemt het brandstofverbruik met maximaal 12% af. Een closed-center hoofdregelklep minimaliseert het drukverlies, terwijl de elektrische drukgeregelde pomp het motorvermogen effectiever regelt en optimaliseert.

Het D-ECOPOWER systeem gebruikt negen sensoren die elektronisch en nauwkeurig de vereiste hoeveelheid hydrauliekolie regelen die je op dat moment nodig hebt voor het werk, in plaats van alsmaar een vaste hoeveelheid olie door het systeem te laten pompen. Hiermee bespaart het systeem brandstof. De elektronica wordt softwarematig aangestuurd om de voordelen van een open hydraulisch systeem te realiseren met een minimaal verlies aan energie.

Daarnaast krijgt de machinist via de joysticks betere feedback waardoor de machinist de machine efficiënter kan besturen en minder vermoeid raakt. De graafwerkgroep reageert bij starten en stoppen soepeler, waardoor de machinist bij herhaald graven en zwenken minder schokkend werkt.

Meer comfort en eenvoudiger te bedienen

Waar de cabine al uitblonk in ruimte en ergonomie, brengt die van de Doosan DX380LC-7 het comfort voor de gebruiker en het gebruiksgemak op een nog hoger niveau. Net als bij de andere twee Stage V modellen heeft de cabine een stoel van hoge kwaliteit en biedt hij standaard meer features dan andere beschikbare machines. Hierdoor zijn alle toepassingen uitermate soepel en nauwkeurig te bedienen.

Belangrijke nieuwe features in de cabine:
• Nieuw 8-inch lcd-kleuren touchscreen, dat 30% groter is en meer informatie biedt;
• In het instrumentenpaneel geïntegreerd stereosysteem;
• Sleutel-loos startsysteem;
• Verbeterd cabineontwerp;
• Ultrasone obstakeldetectie (optie);
• Ledlampen (optie);
• Bescherming aan de zijkant (optie);
• Luchtcompressor (optie).

Standaard 360° camera's die zicht bieden op het gehele gebied rond de graafmachine, zodat de bestuurder dat gebied goed van bovenaf kan bekijken Dit betreft een camera aan de voorzijde, twee aan de zijkanten en één achterop. De camera en het instrumentenpaneel hebben aparte displays.

De nieuwe Doosan DX380LC-7 wordt af-fabriek met het ultramoderne Doosan CONNECT draadloze machineparkbeheersysteem geleverd. Het Doosan CONNECT-systeem biedt een machineparkbeheersysteem die de prestaties en veiligheid van de machines bewaakt en wat preventief onderhoud stimuleert.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte