Elektrische graafmachine doet volop mee met de diesels

13 juli 2023

Dat wij al jaren fan zijn van bouwmachines.nl is jullie vast wel bekend. Net als menig werkgever of werknemer in deze mooie branche genieten wij ook van de kwalitatieve en inhoudelijk goede artikelen en interviews die elkaar en rap tempo opvolgen.

Hoe het er nu naar uitziet kan hij 10 uren draaien

Hoe het er nu naar uitziet kan hij 10 uren draaien

Extra genieten als er een artikel verschijnt waarin de door Staad Groep geleverde elektrische graafmachine, in dit geval de DX165W electric, naast de machinist ook een hoofdrol invult. Als je het ons vraagt een goed artikel, des te meer omdat het een interview is met een machinist zelf. Wij waren dan ook verrast toen dit interview in juni op bouwmachines.nl verscheen, blij verrast in dit geval.

In een notendop: 
Het interview gaat over een elektrische mobiele grondverzetmachine die volop meedoet met de diesels. Machinist Gerrit Jan Bunt, van grondverzetbedrijf Cornelisse BV uit Elst, spreekt voluit over zijn ervaringen met een elektrische machine. Hoe het er nu naar uitziet kan hij 10 uren draaien en hoeft hij niet meer bij te laden in zijn pauze. Maar net zo belangrijk: Gerrit Jan kan met deze elektrische machine hetzelfde werk doen als met een diesel en dus volop doorwerken. Zoals hij zelf zegt: “ik hoef wat dat betreft nergens meer op te letten”.

Het geluid: elektrisch vs diesel

In dit interview gaat Gerrit Jan ook verder in op het geluid van een elektrische machine t.o.v. een diesel machine, wat hiervan de voor- en nadelen "kunnen" zijn, want dat is ook iets persoonlijks zegt hij. Naast het interview staan er prachtige foto's van Gerrit Jan aan het werk met zijn elektrische graafmachine weergeven. Echt een heel leuk en interessant artikel, een must read als je het ons vraagt.

Note

De gebruikte afbeelding bij dit bericht zijn afkomstig van Bouwmachines.nl. Dit zijn slechts 2 van de 9 afbeeldingen. De foto's zijn gemaakt door Michel Velderman. Klik op een van de afbeeldingen hieronder voor een vergroting.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte