Elektrische graafmachines de toekomst?

04 maart 2021

Wat is de vraag op dit moment naar elektrische voertuigen? En hoe staan we er in 2025 voor? Om goed te kunnen inspelen op wat de toekomst ons gaat brengen is het van belang dat we goed kijken naar de verschillende branches, maar ook naar de ontwikkeling in de toekomst. Uit onderzoek van ElaadNL blijkt dat er een snelle groei wordt verwacht in de elektrificatie van de bouw. 

Ze geven wel kritisch aan dat wanneer we een succesvolle elektrificatie willen daar een goede planning voor nodig is die ervoor zorgt dat tijdig voldoende stroom beschikbaar is op bouwlocaties.

Steeds meer Europese landen laten zien druk bezig te zijn met een emissieloze bouwplaats. Toch is de verwachting dat dit in Nederland sneller gaat dan in de landen om ons heen, vanwege de roep vanuit de overheid om zero-emissie te bouwen. Er moet nog veel gebeuren op de Nederlandse bouwplaats, maar wij denken dat we op de goede weg zijn met onze elektrische oplossingen. Zie de tabel hieronder voor de verwachten ontwikkeling van elektrisch bouwmaterieel.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte