Emissieloze krachtpatser op rups voor Coremans Breda

24 juni 2024

Twee weekjes geleden hebben wij opnieuw een mooie aflevering gehad bij Gebr. Coremans in Breda. Op de zaak bezorgden wij hun allernieuwste aanwinst en verzorgde onze demonstrateur een goede demo van deze emissieloze machine, zodat de machinist er na het weekend meteen op de projectlocatie mee aan de slag kon.

Deze Electric rupsgraafmachine is bij ons in Veghel in de bedrijfskleuren gespoten van partner Ploegam, waarmee Coremans meedraait op dijkverzwaringsproject Tiel Waardenburg (TIWA). Vorig jaar investeerde Coremans ook al eens in een DX165W Electric mobiele graafmachine, eveneens gekocht bij Staad. En naast deze twee elektrische machines is er sinds vorige week een elektrische mobiele vanuit Staad verhuur gaan draaien bij Coremans.

Naast emissieloos is deze nieuwe rupsgraafmachine een stuk stiller en kan men met de twee aanwezige Powerboxen 400 moeiteloos 12 tot 14 uren* elektrisch draaien zonder te wisselen of tussendoor op te laden. Ook mooi om te vermelden is dat wij bij Staad naar klantwens de giek hebben verlengd (14 meter) en ook hebben 'verjongd'. Dit wil zeggen: de verlengde giek is in zijn geheel lichter gemaakt omdat de machine het werk met een verlengde giek op grotere afstand moet halen. Om krachten te besparen, een optimale verdeling van de krachten en de hefvermogens is de giek zodoende verjongd.

Wij hebben Gebr. Coremans blij mogen maken met een DX355LC Electric en daarop nog enkele extra opties mogen leveren/ monteren:

  • Wiejelo automatische vetsmering;
  • Overdruk voorbereiding;
  • engcon snelwissel en draaikantelstuk;
  • Trimble GPS set Earthworks;
  • DOM onder boomgiek en contragewicht verzwaard;
  • Raamfolie (houd 80% zonlicht tegen).

Wij wensen Gebr. Coremans en uiteraard ook de machinist heel veel fijne, veilige en emissieloze draaiuren toe.

Onder voorbehoud van omstandigheden en omgeving.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte