Het eerste wereldwijde klantenbezoek – Develon Day - aan Korea een groot succes

12 november 2023

Presenteren van de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van producten en zelfredzaamheid

Develon, voorheen bekend als Doosan Construction Equipment, heeft zeer positieve reacties van zowel klanten als dealers mogen ontvangen, die eind september 2023, de eerste Global Develon Day in Zuid-Korea bijwoonden. Acht maanden nadat de nieuwe merknaam Develon voor het eerst werd aangekondigd door moederbedrijf, HD Hyundai Infracore. Het evenement trok een wereldwijd publiek met sterke vertegenwoordiging uit de VS, Europa, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. 

Het wereldwijde driedaags evenement combineerde elementen van Develon en de Koreaanse cultuur en begon in de Proving Ground fabriek van het bedrijf in Boryeong, ten zuiden van de hoofdstad Seoul. De evenementen op de tweede en derde dag omvatten een rondleiding door de Develon-productiefabriek in Incheon, met een speciaal bezoek aan de gedemilitariseerde zone en meer culturele hoogtepunten van beroemd erfgoed in Korea. 

Warm welkom van CEO's van bedrijven

Warm welkom van CEO's van bedrijven

In Boryeong werden klanten en dealers hartelijk verwelkomd door Seung Hyun Oh en Young-cheul Cho, de gezamenlijke CEO's van HD Hyundai Infracore. De presentaties van beide CEO's belichtten de lange geschiedenis van het bedrijf in de bouwsector en de visie achter het merk Develon. Beide CEO's benadrukten dat Develon zich inzet om de toekomst voor klanten te veranderen en waarde te bieden die verder gaat dan producten door slimme constructie oplossingen te creëren om aan de behoeften van de toekomst te voldoen. 

Het Develon Day-programma in Boryeong liet zien hoe het bedrijf dit wil doen met een presentatie van de allernieuwste Develon-bouwmachines en demonstraties van geavanceerde technologie, waaronder de nieuwste generatie Concept-X2, met autonome oplossingen en het exclusieve Transparent Bucket-veiligheidssysteem voor de Develon-wielladers.  

Expert Talk bevestigt status van autonome technologie bij Develon

Expert Talk bevestigt status van autonome technologie bij Develon

Een belangrijk aspect van de Develon Day was de Expert Talk, waar specialisten spraken over de evolutie en de huidige status van autonome bouwmachines bij Develon. Het bedrijf ziet vijf fasen in dit werk. De eerste is het gebruik van technologie om de veiligheid te vergroten, met de tweede de automatisering van processen zoals automatisch graven. De derde fase is het autonoom maken van taken, waarbij de vierde fase volledig autonoom is met een extern controlecentrum, en uiteindelijk overgaat naar fase 5, die volledige siteautomatisering is. Volgens de experts van Develon bevindt het bedrijf zich momenteel tussen fase 3 en 4, maar hoopt het in 2024 een fase 5-oplossing te demonstreren. 

Het Concept-X2 is in eigen huis ontwikkeld en is de nieuwste versie van Develon ‘s Concept-X.
's Werelds eerste geautomatiseerde bouwoplossing, onthuld in 2019. De laatste dag in Boryeong gaf Develon een demonstratie van de nieuwste Concept-X2 autonome bouwmachines, waaronder de DD100-CX bulldozer en DX225-CX rupsgraafmachine. Beide machines hebben een nieuw cabineloos ontwerp en een lineaire kernontwerptaal. 

Tussen het welkom van de CEO's van het bedrijf en de Expert Talk werden de bezoekers in afzonderlijke groepen verdeeld om deel te nemen aan de Experience Develon-tour. Hier bezocht men beursstands, displays en demonstraties in verschillende delen van de Boryeong-campus. En waar het bedrijf de nieuwe productlijn, nieuwe technologie en andere participatieve activiteiten, die deel uitmaakten van de tour, de bezoekers presenteerde. 

'Slimme' apparatuur van Develon

'Slimme' apparatuur van Develon

Een deel van de rondleiding was gewijd aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slimme bouwmachines van Develon. Dit omvatte de nieuwe DX225LC-7X, de eerste 'slimme' rupsgraafmachine van het bedrijf, ontworpen om machinisten te helpen sneller en efficiënter te werken. Bezoekers konden een close-up zien van hoe de DX225LC-7X werkt via een videoscherm, waarop de verschillende machinefuncties in actie te zien zijn. Onder andere de Full Electric Hydraulic (FEH) technologie; standaard geïntegreerde 2D-machinegeleiding en de 
Semi-Automatic 2D-machinebesturing. 

Naast de DX225LC-7X demonstreerde Develon het Transparant Bucket 2.0-veiligheidssysteem. Het eerste veiligheidssysteem ter wereld van Develon en gemonteerd op een DL320-7 wiellader. De transparante bak is een veiligheidssysteem waarmee de bestuurder van de wiellader de dode hoeken voor de bak op de machine kan zien met behulp van de monitor in de cabine. Opnieuw werd het getoonde scherm vanuit de cabine uitgezonden naar een videoscherm, zodat het publiek kon zien hoe de machinist objectdetectie zag tijdens het bedienen van de machine. 

Nieuw wereldwijd Develon-productassortiment

Een ander nieuw product dat wereldwijd wordt uitgerold, is het nieuwe DD130-bulldozermodel. De nieuwe DD130-bulldozer biedt een breed scala aan functies die van belang zijn voor klanten, wat resulteert in een productieve fijnsorteeroplossing voor residentiële en lichte commerciële bouwprojecten. Een van de grootste verschillen tussen de DD130 en andere bulldozermerken is het zicht dat de DD130 biedt op het dozerblad van de machine. 

Develon gaf ook een voorproefje van zijn nieuwe DTL35 compacte rupslader, de nieuwste toevoeging aan het assortiment compacte bouwmachines van het bedrijf. Dit prototype van een compacte rupslader van 86,5 kW (116 pk) is de eerste stap van het bedrijf in deze productcategorie, die voornamelijk is ontworpen voor de Noord-Amerikaanse bouwmarkt. 

Eerste in massa geproduceerde elektrische minigraafmachine

De DX20ZE-7, is de eerste in massa geproduceerde elektrisch aangedreven graafmachine van Develon en was ook opgenomen in de productpresentatie. De DX20ZE-7 minigraafmachine wordt aangedreven door een in eigen huis ontwikkeld lithium-ionbatterijpakket van 20,4 kWh, waarbij alle elektrische systemen en componenten van de machine zijn geoptimaliseerd voor werkzaamheden onder zware omstandigheden.

Het batterijpakket in de DX20ZE-7 was te zien in een display genaamd Technologies & Solutions die bijdragen aan het creëren van een groen leven in Boryeong, dat ook een nieuw ontwikkelde mild-hybride aandrijflijn omvatte.

Slimme technologische oplossingen

Slimme technologische oplossingen

Als aanvulling op de Concept-X2-demonstratie presenteerde Develon een reeks slimme technologische oplossingen, waaronder de eerste weergave van de nieuwe Quarry-X-oplossing, ontworpen om alle operationele processen te integreren die betrokken zijn bij het runnen van een steengroeve, van het opnemen van bestellingen tot de verkoop, met behulp van ICT-technologie om de site te beheren en de productiviteit efficiënt te verhogen. 

Het Quarry-X-concept van Develon komt tegemoet aan verschillende behoeften van klanten door de stilstand van machines te verminderen, de efficiëntie van het beheer van het laadwerk te verbeteren en onverwachte ongevallen te voorkomen. Het doet dit door diensten te leveren die de verzending, productie, veiligheid en vlootbeheer van steengroeves te ondersteunen met behulp van Smart Construction Equipment-functies.

 Develon-klantenbezoek zowel lonend als informatief

Develon-klantenbezoek zowel lonend als informatief

Develon was verheugd om klanten en dealers van over de hele wereld te ontvangen tijdens het eerste Global Customer Visit van het bedrijf in Zuid-Korea. Alle aanwezigen waren het erover eens dat het evenement hen meer betrokkenheid, meer kennis van de allernieuwste innovaties, producten en bedrijfsstrategie van Develon gaf. De bezoeken aan de fabrieken in Boryeong en Incheon gaven bezoekers meer inzicht in hoe het bedrijf werkt en ze genoten allemaal van de warme gastvrijheid en betrokkenheid van het senior management en productexperts gedurende hun tijd in Korea. 

Kijk voor meer informatie over DEVELON op de website: https://eu.develon-ce.com/en/

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte