Hoe werkt waterstof?

11 oktober 2020

Tijdens de ontwikkeling van onze elektrische Doosan machines krijgen wij regelmatig de vraag: Waarom bouwen jullie geen waterstof machines? Waterstof is toch de toekomst? Volgens ons is er voor beide technieken ruimte op de toekomstige bouwplaats. Beide machine aandrijvingen zijn namelijk emissieloos.


Waterstof is een energiedrager. Wanneer je waterstof door een brandstofcel laat lopen krijg je een elektrische stroom. Deze stroom kun je gebruiken om je accu op te laden. Bij grondverzetmachines heb je altijd een accu nodig, ook in een waterstof aangedreven machine. Dit is namelijk om de energiepieken af te geven en voldoende koppel te leveren naar je elektromotor. In de basis zijn dus al onze elektrische machines voorbereid op waterstof. Voor het werken op waterstof worden er dan drie extra componenten toegevoegd:
1. De elektronica voor het aansturen,
2. De waterstoftanks,
3. De brandstofcel.

Omdat het op dit moment nog erg kostbaar is om waterstof machines te bouwen en omdat de kostprijs van waterstof nog behoorlijk hoog ligt, is het voor ons niet rendabel om deze machines te bouwen. Dit kan natuurlijk wel veranderen in de toekomst en dan zijn wij er al helemaal klaar voor!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte