“Ik ben er trots op dat we dit zo samen kunnen doen”

12 november 2019

Kuub Grondwerken BV uit Nuenen is gespecialiseerd in het aanleggen, aanpassen en renoveren van onder- en bovengrondse infraprojecten, cultuurtechnische werken, robotslopen, grondwerk woningbouw, en hippische sport-/manegebodems. Of zoals eigenaar Toon Meulendijks (37)  uitlegt: “Van het aanleggen van een tuintje tot aan een gigantisch infraproject: als we een probleem kunnen oplossen en de klant kunnen ontzorgen, dan staan wij paraat!” Toon legt uit dat hij van thuis uit is opgegroeid met machines van CAT. Toch huurt hij sinds drie jaar met grote regelmaat een Doosan in voor de exclusieve werken die Kuub Grondwerken aanneemt. Waarom?

Toon: “Waarom? Zal ik het zo zeggen. Het belangrijkste wat wij doen is het oplossen van het probleem van onze klant. Hoe specialistisch een vraag ook is, wij proberen er alles aan te doen om de klant vooruit te helpen. Hebben we de machine niet in huis om het werk te maken? Nou, dat is het mooie, daar hebben ze dus Staad voor uitgevonden! Dan huren we de juiste machine in. Ik bel Jeroen op, vertel hem wat voor werk we gaan maken en dat ik daarbij bijvoorbeeld een 45- of 60-tons rupskraan denk nodig te hebben. Jeroen denkt mee en helpt mij dan met het oplossen van de puzzel. Echt, dat werkt perfect. Ik zit er niet op te wachten om mijn machinepark uit te breiden met talloze machines die ik draaiende moet houden. Ik wil mijn werkzaamheden en machines precies toespitsen op de vraag. Staad, Jeroen en Johan maken dit voor mij mogelijk.”

Een stapje meer

Met zijn bedrijf wil Toon niet de grootste in de regio zijn, maar wel de beste. “Ik vind het belangrijk dat we specialistisch werk afleveren. Ik heb vakmensen in dienst, waardoor we dit ook kunnen. Klinkt een project moeilijk? Dan worden wij wakker. Problemen dagen ons uit en het motiveert ons om een stapje verder te maken.”

“Ik merk dat Staad ook deze manier van werken hanteert en dat iedereen binnen het bedrijf net zoals bij ons een stapje meer maakt. Dat vind ik fijn en daar worden we beiden beter van. Ik spar vaak met Jeroen over het brandstofverbruik van een machine of ik geef hem feedback over de heffunctie die een machine in het werk levert. Alles gaat in overleg. Ik ben er trots op dat dit op deze manier kan. De kennis binnen Staad, de waardering en het meedenken van A tot Z, is een van de redenen dat ik de afgelopen jaren al zo’n vijftig machines heb gehuurd. Van groot tot klein, rups of mobiel. De ervaring is elke keer hetzelfde.”

Eén keer heeft Toon een dingetje gehad. Toon: “Toen was de tank niet helemaal vol op het moment dat we een machine ophaalden, waardoor we niet meteen aan de slag konden. Na een telefoontje was dit binnen tien minuten opgelost. Dan zie je maar weer wat je aan elkaar hebt.”

Specialistisch werk, specialistische machines

Toon vertelt verder. “Ik heb vroeger bij mijn vader in de bulldozer gezeten en op de treeplank gestaan, daardoor zit grondverzet in mijn DNA. Ik vind het dan ook prachtig dat de machines die we in huis hebben, specialistisch zijn. Zo krijgen we binnenkort een eigen elektrische demontage robot, waarmee we emissievrij en nauwkeurig kunnen gaan slopen in de voedingsindustrie.”

Het mooie vindt Toon dat hij bijna geen werk hoeft te laten liggen. “Dit komt omdat we altijd de juiste machine kunnen huren. We zorgen dat we dit in tijdig overleg doen, zodat er soms zelf nog iets opgebouwd kan worden. Bijvoorbeeld voor de manegebodems die we een tijd terug maakten. Daarvoor moest er een extra functie met retour op de machine gebouwd worden. Doordat we hier op tijd over schakelen, kan Staad dit voor ons aanpassen en huren we een machine die perfect bij het werk aansluit. Uiteindelijk hebben we deze klus echt super fijn kunnen afwerken.”

Dat Toon het belangrijk vindt dat klussen fijn afgewerkt kunnen worden, blijft hij herhalen. “Laten we er met z’n allen wat leuks van maken. Daar draait het om, toch? Ik wil de druk niet te hoog op voeren, ik wil dat mijn mensen iets moois maken. Altijd alles netjes afwerken.”

Gedegen groei

De toekomst ziet Toon dan ook goed tegemoet. “Ik zie mijn bedrijf, niet zo zeer in omvang, maar inhoudelijk nog veel verder en gedegen groeien. We blijven onze kwaliteit verbeteren en worden zo nog specialistischer in wat we doen, waardoor we een werk compleet kunnen maken. Alles in eigen huis, dat vind ik mooi! Het materieel kunnen we bij Staad halen, maar de echte specialisten en precisie mechanisatie hebben (en houden) we zelf in huis. Dan zijn we echt iets aan het doen!”

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte