Machinist Robbie en zijn Doosan DX165W-5

03 december 2019

“De compactheid van deze binnendraaier is ideaal!”

Afgelopen zomer was het zover en werd bij Loonbedrijf Dekkers uit Maasbommel een compacte Doosan DX165W-5 afgeleverd. We spreken machinist Robbie. Inmiddels heeft hij er al aardig wat draaiuren opzitten. Wij zijn benieuwd naar zijn ervaring. Hoe draait de machine nu echt? Wat springt er voor hem uit en wat bevalt hem bijvoorbeeld niet? Robbie vertelt!

"Ik sta met deze machine vaak in het straatwerk, daarbij is de compactheid van deze binnendraaier ideaal. Rondom mijn werkplek staan natuurlijk met regelmaat grote pakken stenen, waardoor ruimte vaak beperkt is. Dat deze Doosan DX165W-5 super kort is in het draaien, namelijk maar 185 cm, is heel fijn.”

Robbie geeft aan dat hij in zijn straatwerk heel veel voordeel heeft van het Engcon draaikantelstuk dat op zijn DX165W-5 gebouwd is. “De afneembare Engcon GRD-20 grijpcassette en de uitgebreide mogelijkheden met de Engcon joysticks, maken deze machine voor mij helemaal af. Met mijn smartphone kan ik zelfs de snelheid van het "oppak-moment" van het draaikantelstuk wijzigen. Dit is super eenvoudig uit te voeren. Het helpt mij als machinist heel erg om in het werk de juiste snelheid met je machine bij te brengen. Het bedieningsgemak van deze machine is dus heel fijn. Een nauwkeurige, krachtige en soepele graafbesturing - dat is echt relaxed werken."

De Doosan DX165W-5 van Dekkers Maasbommel is verder uitgevoerd met onder andere Groeneveld automatische centrale vetsmering type TWIN met 21 smeerpunten, extra grote gereedschapskist in de onderwagen, omkeerbare trekhaak in het dozerblad, stalen spatborden, een extra zij-camera, Engcon EC219 QS60 en een overdruk voorbereiding. Verder garanderen het optimale zwaartepunt en de ideale gewichtsverdeling een uitstekende stabiliteit voor een maximale hefcapaciteit bij de Doosan DX165W-5.

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte