Meelopen met het magazijn van Staad

13 oktober 2022

Vandaag lopen we een ochtendje mee met magazijnmedewerker Paul. Hij maakt deel uit van het magazijnteam van Staad. Het is de afdeling waar alles samenkomt van het bedrijf zodat alle monteurs weer goed aan het werk kunnen en onze klanten met onderdelen vooruit worden geholpen.

Even voorstellen

We lopen mee met Paul (2e persoon van links), maar wie is dat en hoe is zijn kijk op het team? We gaan het allemaal bespreken. Paul is 24 jaar en woonachtig in Mariahout. Hij is samen met zijn vriendin druk bezig met zijn nieuwbouw huis. In zijn vrije tijd support hij zijn favoriete voetbalclub PSV en slaat hij graag een balletje op de tennisbaan. Na zijn middelbare schoolcarrière is hij direct bij Staad aan de gang gegaan. Hier werkt hij inmiddels al 4,5 jaar en heeft al veel ervaring op gedaan. Daarnaast is Paul ook lid van Logistiekelingen. Dit is een organisatie die laat zien hoe mooi en interessant de logistieke sector eigenlijk wel niet is.

Magazijn

Het magazijn van Staad bestaat momenteel uit vier mensen; Paul, Corné, Chris en Huib. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid. Het magazijn zorgt er namelijk voor dat de servicemonteurs en opbouw monteurs fijn kunnen werken en de onderdelen altijd klaar staan. Daarnaast helpen ze bellende klanten met onderdelen die ze voor hun grondverzetmachine nodig hebben.

De dag

Na kort het weekend te hebben besproken onder het genot van een goede bak koffie, kon de dag beginnen. Iedere morgen wordt de mailbox gecontroleerd op eventuele vragen of bestellingen. Vandaag bleek dat een klant nieuwe brandstoffilters nodig had voor zijn Doosan machine. Door de serienummers van de brandstoffilters op te zoeken in het systeem, konden ze makkelijk gepickt worden en worden verzonden naar de desbetreffende klant. Een volgende klant kwam onderdelen halen aan de balie, die hij de dag ervoor had besteld. Paul had ervoor gezorgd dat alles op tijd klaar lag, zodat de klant meteen door kon. De telefoon bleef tussendoor ook gewoon rinkelen. Zo moest een klant een aantal onderdelen hebben voor zijn machine, maar gaf een nogal lastige instructie. Maar met de ervaring en technische kennis van Paul konden de onderdelen toch verzonden worden en wist hij weer een klant tevreden te stellen.

Een schitterend vak

“Het mooiste aan mijn vak is dat je dagelijks zoveel contact met klanten hebt en ze iedere keer weer blij kan maken. Vaak stellen ze de meest technische vragen en dan moet ik in het systeem gaan zoeken naar het juiste onderdeel, maar als je dan het juiste onderdeel hebt gevonden en eenmaal een akkoord krijgt, dan geeft dat wel een kick. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat je erg gevarieerd werk hebt. Geen dag is hetzelfde. En wat het magazijn van Staad echt bijzonder maakt, is de gezelligheid die heerst op de werkvloer. Collega’s hebben echt een goede band met elkaar en iedereen voelt zich echt enorm thuis. Mede daarom ga ik iedere dag nog met veel plezier naar het werk toe,” aldus Paul.

Lijken de werkzaamheden van Paul jou ook interessant en wil jij de magazijntoppers komen versterken? Bekijk de openstaande vacature of neem contact met ons op!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte