Monteur aan het woord met Jelle

17 december 2019

Jelle van de Rijt is 29 jaar en woont in Venhorst. Jelle is sinds februari 2019 werkzaam bij Staad als servicemonteur.

Nu de winter voor de deur staat is het belangrijk dat jij met jouw machine veilig en vertrouwd aan de slag kan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de motor voorgloeit bij een koude start. Maar dat is natuurlijk niet het enige aandachtspunt. Jelle legt uit waarop je zoal nog meer kunt letten.

1. Om schade te voorkomen is het belangrijk dat er geen water in het groffilter zit. Dit kun je preventief controleren door te kijken of er zich geen water in het filterdeksel bevindt. Is dit wel het geval, draai dan het aftapkraantje open om het water op te vangen.

2. Niet alleen het niveau van de koelvloeistof is belangrijk, maar ook de vorstbeveiliging voldoende is. Gebruik daarvoor originele Doosan-koelvloeistof.

3. Hoe kouder het wordt, des te lager de accucapaciteit is. Let erop dat de accupolen en massakabel in gezonde conditie zijn.

4. Zien en gezien worden. Blijf erop alert dat tijdens de donkere dagen alle verlichting functioneert.

5. Een goed zicht vanuit de cabine is een vereiste om goed en veilig te kunnen werken. De juiste ruitenwisser(s) zijn daarbij onmisbaar. Zorg ook dat de ruitenwisservloeistof ruimschoots op niveau is en de sproeiers functioneren.

6.Om er warmpjes bij te zitten is je kachel onmisbaar. Voor een optimale werking dienen de interieurfilters schoon te zijn. Mocht het nog niet zo koud geweest zijn, controleer ook dan regelmatig of je kachel goed verwarmt.

Heb je na het lezen van mijn tips en advies nog vragen of hulp nodig? Bel dan gerust het servicenummer en ik help je graag op weg!” 

Ben je nu nieuwsgierig naar alle andere verhalen uit het Grondwerk? De laatste editie vind je hier. 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte