Monteur aan het woord

02 oktober 2019

Het juist afstellen van hydraulische aanbouwdelen waardoor schade aan aanbouwdelen wordt voorkomen is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van een optimaal presterende machine.

1. Hier vind je de vereiste liters en druk van het betreffende aanbouwdeel. Wanneer dit niet op het typeplaatje vermeld staat, raadpleeg dan altijd de handleiding van de leverancier.

2. Hier kun je vijf verschillende (favoriete) opties opslaan. Deze opgeslagen opties kun je altijd aanpassen. Je kunt hier ook jouw minimale en maximale liters, toerental en druk instellen.

3a. In dit scherm kun je jouw minimale en maximale liters instellen. Ook de druk en het toerental kun je hier ingeven.

3b. In het snelmenu kun je het exacte aantal liters ingeven.

4. Je hebt de keus uit enkel- of dubbelwerkende hydrauliek. Het is heel belangrijk dat je de juiste hydraulische stand kiest voor jouw aanbouwdeel om schade aan o-ringen of manchetten te voorkomen. Voorbeeld: Heb je een engcon met een DC2-besturing, dan hoort deze ingesteld te zijn op 220bar, 140 liter en in de enkelwerkende hydraulische stand.

Let op! Door een te hoge druk of teveel liters, is de kans op schade aan hydrauliekmotoren groot. Hanteer dus altijd de juiste druk, liters en instellingen. Kom je er niet uit, raadpleeg dan de instructievideo op de Staad app! Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw machine optimaal kunt gebruiken.

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte