Nieuwe namen voor brandstoffen

26 september 2018

Vanaf 12 oktober 2018 gaat de benzinepomp er net even anders uitzien. Nee, na draadloos opladen gaan we niet draadloos tanken. Wat wel gaat veranderen is de benaming van de brandstoffen. Diesel en benzine verdwijnen en maken plaats voor een combinatie van een letter en cijfer.

Waarom worden de namen van de brandstoffen eigenlijk veranderd? De Europese Unie heeft besloten dat het voor haar inwoners gemakkelijk is om in ieder land dezelfde benaming te gebruiken. Wanneer je nu op vakantie bent in Italië of Tsjechië kan er nogal eens verwarring ontstaan welke slang nu de juiste is. De nieuwe benamingen lossen dit probleem dus op.

Het idee achter de nieuwe benaming en vormen is simpel en eenduidig. De stickers krijgen allemaal dezelfde kleur, namelijk witte stickers met zwarte letters. De eerste differentiatie die gemaakt wordt is de vorm. Voor benzines komt er een rond etiket, voor diesel een vierkante en voor LPG een ruit. Het volgende waar onderscheid in wordt gemaakt, is de letter- en cijfercode. Benzine 98 wordt E5, benzine 95 wordt E10, diesel wordt B7 en LPG blijft onveranderd. 

Benzine 98          E5
Benzine 95          E10
Diesel                 B7
LPG                    LPG
Oude en nieuwe benamingen brandstoffen

De transitie van de oude en nieuwe benamingen is een geleidelijk proces. De komende tijd zullen zowel op de pomp als op het brandstofpistool beide benamingen gebruikt worden. Sta je op maandagochtend met een nog iets wat slaperig hoofd te tanken kan er dus nog weinig misgaan. Voor graafmachines betekent dit dat er vanaf 12 oktober B7 getankt dient te worden, de opvolger van diesel.

Vanaf 12 oktober wordt het dus even opletten bij de pomp.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte