Nieuwe serie laadbakken voor algemeen gebruik Doosan Wielladers

01 juli 2020

Doosan heeft een nieuwe reeks van multifunctionele laadbakken voor haar wielladers gelanceerd, voor capaciteiten van 2,0 tot 6.7 m3. Met dit nieuwe assortiment bakken voor algemeen gebruik zet Doosan de eerste stap in uitbreiding van nieuwe uitrustingsstukken voor Doosan wielladers.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe laadbakken zijn onder meer de brede configureerbaarheid en grotere capaciteiten. Dit verzekerd klanten dat de nieuwe bakken perfect aansluiten bij hun specifieke toepassingen. Het nieuwe assortiment bakken is vervaardigd uit Hardox®-staal en biedt een verhoogde slijtvastheid in vergelijking met bakken van gehard staal. Alle onderdelen die in contact komen met de grond of andere materialen, zijn ontworpen om een optimale penetratie in materiaalheuvels te vergemakkelijken. Dit verlaagt het brandstofverbruik. Daarnaast bieden nieuwe schokdempers extra comfort voor machinisten. Dit vermindert zowel de belasting van de wiellader als die van de bakconstructies.

Alle universele bakken zijn standaard uitgerust met de nieuwe schokdempers. Doosan besloot deze innovatie in haar assortiment op te nemen na twee jaar succesvol testen. De stoppers op de bakken zijn gemonteerd op een duurzaam rubberen strip, die schokken en geluiden vermindert wanneer de bak terugrolt.

Volledig configureerbare bakken
Damien Dambre, Product Manager Special Applications & Attachments Development voor Doosan Infracore Europe, vertelt: “De nieuwe reeks laadbakken voor algemeen gebruik is bijna volledig configureerbaar. Naast dat klanten keuze hebben uit tanden of vastgeschroefde randen voor de bakken, kunnen klanten kiezen uit een brede selectie features, zoals koppelingssystemen, vloer vormen, soorten morsbeschermers, bakbescherming, bladvormen en meer. ”

Om klanten bij deze keuze te helpen, kunnen Doosan-dealers een online tool (de Doosan Wheel Loader Bucket Configurator) gebruiken om bakken te configureren die perfect bij de Doosan wielladers van hun klanten passen. De tool bestaat uit acht eenvoudige stappen, met advies bij elke stap. Dit helpt de Doosan-dealer bij het maken van een keuze op basis van de wensen van hun klant. Het resultaat: een perfect geconfigureerde bak.

Een gedetailleerde aanpak
Dit proces werd bekwaam aangetoond door de bak die werd gekozen voor een nieuwe, uitgebreide Doosan DL580-5-wiellader, verkocht door Doosan-dealer ITT Mach10 aan de Cheval Group in Frankrijk. Zij gebruiken de nieuwe DL580-5 in Drome om materiaal van een steengroeve te vervoeren en in de trechter van een steenbreker te laden.

Nadat de Doosan-wiellader was geselecteerd, werd er een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd naar de omstandigheden in de groeve en de voorkeuren van de bestuurder om precies de juiste configuratie voor de wiellader te bepalen. Niet alleen de banden hadden speciale aandacht, vooral ook de bak lag onder een loep. Voor de toepassing in Drome heeft de dealer een bak van 6,7 m³ met een breedte van 3400 mm meegeleverd, waarvan de specificaties zijn vastgesteld in directe samenwerking met de machinebestuurder en met behulp van de Doosan Wheel Loader Bucket Bucket Configurator-tool.

Met behulp van de tool heeft de machinist een bak gekozen met afgeronde vorm, beschermende slijtplaten onder de bak, bolle zijsnijders en een vastgebout, driedelig, omkeerbaar, recht tegen-mes. De emmer is van lekbescherming bovenaan voorzien, om de cilinders te beschermen.

Het volledige assortiment Doosan wielladers
Het nieuwe assortiment bakken voor algemeen gebruik is toepasbaar op het volledige assortiment hoogwaardige wielladers van Doosan. Het assortiment wielladers bestaat uit 13 modellen met bedrijfsgewichten van 12 tot 36 ton en bakcapaciteiten van 1,9 tot 6,7 m³ voor een breed scala aan materiaalhantering en laad-toepassingen. Doosan wielladers bieden standaard een aantal geavanceerde functies die alleen beschikbaar zijn als optie op andere machines op de markt.

 

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte