Passie spat ervan af bij Wil Huijbregts

17 maart 2021

We gaan langs bij Wil Huijbregts, al zo’n dertig jaar eigenaar van Loon- en Grondverzetbedrijf W. Huijbregts in Zundert. Wil is een gedreven ondernemer waar de passie voor het vak vanaf spat. In 2018 werd het nieuwe pand geopend. ‘’We zitten nu in onze oude slaapkamer, lacht Wil’’. Het is een indrukwekkend terrein waar nog genoeg ruimte is voor de groei van het bedrijf. Samen met zijn vrouw Ingrid heeft hij hard gewerkt aan het bedrijf wat het nu is. Met een dertig man personeel plus daarbij nog hetzelfde aantal als flexibele schil is het een flinke organisatie. Voor Wil is dat misschien nog wel de grootste uitdaging. ‘’Het klinkt misschien raar maar een nieuwe machine kopen vind ik niet zo spannend of moeilijk. Al mijn medewerkers gelukkig houden, dat iedereen lekker in zijn vel zit en mezelf niet overal te veel mee bemoeien, dat vind ik het moeilijkste aan mijn werk, aldus Wil.’’ We gaan met Wil dieper in op zijn bedrijf en de mooie projecten waar hij nu mee bezig is.

Helikopterview
Het machinepark van Wil is om over naar huis te schrijven. Ondertussen hebben ze acht Doosan mobiele graafmachines, vier Doosan rupsgraafmachines, 26 tractoren, nog enkele mini- en midigraafmachines, laadschoppen en vrachtwagens. Het blijft maar groeien. Op het moment dat we daar waren had hij naast zijn eigen machines ook nog 27 eenheden bij gehuurd omdat ze het zo druk hebben. Wel merkt hij de afgelopen jaren steeds meer een schifting van loonwerk naar grondverzet. Het loonwerk blijft aanhouden maar het grondverzet wordt een steeds grotere tak. Zo heeft hij nu niet alleen een projectleider, maar ook een van zijn vrachtwagenchauffeurs van de vrachtwagen afgehaald om bij de planning te helpen. Voor Wil is het belangrijk om alles goed te regelen zodat er goede mensen zitten op de juiste plek waardoor hij meer de helikopterview kan bewaren.

Nieuwe generatie
De zoon van Wil, Stef, werkt ook al in het bedrijf en het is de bedoeling dat Stef de komende jaren  kan groeien zodat hij over enkele jaren het bedrijf kan gaan overnemen van zijn vader. ‘’Stef heeft al goede punten aangekaart die we hebben verbeterd in het bedrijf, hij zei al: Pap sommige dingen moeten we anders doen. Over twee weken word ik 54 jaar en dan wil ik graag mijn medewerkers meer kunnen loslaten, dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en ik me niet overal mee bemoei. Dat is echt een kunst voor mij. Je ziet zoveel dingen en wil alles aanpakken als ondernemer, maar als ik meer vertrouw op mijn medewerkers krijg je zelf ook meer rust. Stef maakt alle tekeningen en zet alles uit en ik ben wat meer de baan op. Voor de komende tijd is groeien niet de ambitie maar zo stabiel blijven als nu en ons ding doen. Dat is ook fijn voor mijn zoon dat het straks gewoon geregeld is en hij ook de ruimte heeft om zelf daarin te groeien. Als hij het dan ook echt gaat overnemen dan ga ik het helemaal loslaten zodat hij het op zijn eigen manier kan doen. Ik heb het altijd samen met mijn vrouw Ingrid gedaan en we zijn er samen helemaal voor gegaan. Het is echt onze levensstijl geweest.’’ De passie en ambitie voor het vak spat er dan ook vanaf.

Drukte van jewelste
Het gaat al snel over de projecten waar Wil nu druk mee bezig is. De projecten zijn uiteenlopend van infra tot woningbouw. Een van de projecten waar ze mee bezig zijn is met de N638, de weg van Zundert naar Rucphen in samenwerking met de BAM. Daar draaien de Doosan’s allemaal op HV100 om de uitstoot te beperken. Doordat ze op deze manier het plan hebben geschreven scoorde ze veel punten op het gebied van duurzaamheid waardoor ze het werk uiteindelijk toegekend kregen. Van deze weg halen ze het oude asfalt er helemaal af, de funderingslaag gaat eronder uit, het zand daar onder wordt weggehaald en dan wordt opnieuw de weg aangelegd. Ook zijn ze bezig met een project nabij grensovergang Hazeldonk, daar doen ze de infra voor een bedrijventerrein van 63 hectare en hebben ze ook een gebouw aangenomen van Vrolijk. Dit wordt een hal van 70.000 vierkante meter. Daarnaast zijn ze bezig in Breda bij de Drie Hoefijzers om een kelder uit te graven. Dit is maar een handje van de projecten waar hij mee bezig is.

Natte voetjes
Wij gaan zelf even langs bij een boomkweker waar de Doosan DX235LCR-5 samen met de Doosan DX140W-3 staan te draaien. Hier zorgen ze ervoor dat de bomen niet meer op een bult staan waardoor ze weinig water tot zich krijgen. Dit doen ze door het witte zand eronder uit te halen en af te voeren. ‘’Het is niet de perfecte tijd nu omdat het natuurlijk nog niet zo heel lang geleden zo koud was, in de zomer is het mooi droog weer maar nu is het ook prima te doen. De grond die we afvoeren die verwerken we meteen bij een ander project. Dus dat is erg handig. Wanneer we dan al het zand hebben afgevoerd wat we niet nodig hebben, trekken we het hier weer glad en egaliseren we het.’’ Zo staan de bomen er volgend seizoen weer lekker met natte voetjes bij in plaats van droge.

Service
‘’Ik ben zeker tevreden over Doosan en ja soms is er wel een keer iets maar dan komt Ad altijd. Het is fijn dat we dan weten welke monteur van jullie komt en die helpt ons altijd super. Die kent ook onze eigen monteur en die kent de weg, dus dat gaat eigenlijk altijd wel vanzelf, aldus Wil.’’

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte