PRIMEUR: Aan de slag met een 80 TONS Develon

05 juli 2023

Groot, groter... heel groot! In ieder geval groots nieuws over een hele grote rupsgraafmachine. Wij van Staad Groep gaan samen met Special Construction Machinery (SCM) uit Boxmeer aan de slag met de ombouw van de Develon DX800LC-7. Jazeker, je leest het goed een 80-tonner! En als wij straks klaar zijn met de ombouwwerkzaamheden dan spreken we zelfs van een 90 tonner! Op de machine komt alleen al een long reach giek van 24 meter! 

Deze machine wordt afgenomen door Van den Borne uit Reusel. Het zal wel aan de plaatsnaam liggen, maar dit is ook echt een reusel van een machine. De grootste graafmachine die wij tot nu toe hebben omgebouwd was de DX490LC, naar een 50 tonner. Leuk feitje van dat project is dat hij destijds ook in samenwerking met SCM is omgebouwd én ook voor Van den Borne. De geschiedenis herhaalt zich dus, alleen nu nog grootser. 

Een graafmachine zoals de DX800LC-7 is toch wel zeldzaam voor hier in Nederland. Daarbuiten draaien er wel meer van deze krachtpatsers, ook nog grotere zelfs. Dit ligt onder andere aan het type werkzaamheden. Deze Develon zal straks aan de slag gaan op een groeve waar hij het flink diep moet gaan halen, maar dat was min of meer al wel een beetje af te lezen aan die enorme lange giek.

Vast en zeker is dat deze machine met de bijbehorende ombouwwerkzaamheden veel plaats in beslag gaat nemen op beide bedrijven, maar daar draaien wij onze gezamenlijke handjes niet voor om, laat maar komen hoor. Dit zijn projecten die wij heel graag aanpakken, wij gaan het traject dan ook nauwlettend in de gaten houden. Toekomstige updates van deze reus zullen volgen.

Voor nu alvast een tweetal afbeeldingen van deze machine, klik voor een vergroting ervan op de afbeelding zelf.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte