PRIMEUR - Eerste DL285 Electric wiellader voor van Oord afgeleverd

06 december 2023

Al enkele jaren leveren wij naast conventionele ook elektrische grondverzetmachines uit. Met betrekking tot de elektrische machines waren dit altijd graafmachines, mobiele of op rupsen. Maar vorige week was het anders, toen vond namelijk de aflevering van de eerste elektrische wiellader plaats voor onze klant van Oord uit Rotterdam. Een primeur dus!

Erg trots reisden wij af naar de Provincie Zeeland, want afgesproken was dat wij de spiksplinternieuwe emissieloze machine op de projectlocatie af zouden leveren. Wij reisden daarom af naar de plaats Hansweert, een dorp aan de Westerschelde, vlakbij de stad Goes. Hier gaat de nieuwe aanwinst mee draaien op een dijkverzwaringsproject.

Staad demonstrateur Frank Verbij heeft de machinist de laatste uitleg gegeven over de machine zodat hij daarna direct aan de slag kon gaan met zijn nieuwe trots. Wij hebben van Oord blij mogen maken met de DL285 Electric en deze nog van enkele opties mogen voorzien: 

  • Eurosteel hydraulische snelwissel
  • Freshfilter overdruksysteem
  • Machine in van Oord branding gespoten (2 kleuren)
  • Geblindeerde ramen

Deze wiellader beschikt over een ingebouwde Powerbox 400 (batterij) met een capaciteit van 400 kWh. Hiermee gaat de machine een werkdag* draaien. Over enkele maanden gaan wij op pad om een ervaringsbericht op te halen bij de machinist van deze elektrische machine, so stay tuned!

Wij wensen van Oord heel veel fijne, veilige en emissieloze draaiuren toe. 

* onder voorbehoud van omstandigheden en omgeving

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting ervan.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte