Rik van Venrooij al groene vingers van kleins af aan

07 oktober 2020

Rik van Venrooij heeft al groene vingers van kleins af aan. Het was dan ook niet zo gek dat hij de hoveniersopleiding ging volgen. Hij heeft na zijn opleiding veel ervaring opgedaan bij een terreininrichtingsbedrijf, maar omdat hij het intensieve contact met de klant heel belangrijk vond, heeft hij de overstap gemaakt naar een wat kleiner hoveniersbedrijf. 

“De gedachten om voor mezelf te beginnen heb ik altijd geambieerd en begin 2019 was het dan ook zover. Met alle benodigdheden op zak was de eerste stap van mijn nieuwe avontuur gezet. Ik ben wat dat betreft een perfectionist, de tuinen moeten tot in de puntjes verzorgd afgeleverd worden. Van meet af aan ben ik dan ook het contact naar de klant en dat blijf ik ook, dit begint met een kennismakingsgesprek. Deze wordt gevolgd door een ontwerp en als we er samen uitkomen volgt de aanleg en het opleveren van de droomtuin van de klant.”

Samenwerken met betrouwbare mensen is een pre voor Rik, alleen op die manier kan hij alles waarborgen en consolideren.

“Ik vind het belangrijk om samen te werken met mensen waar je van op aan kunt, die je alleen op pad kunt sturen met de gedachten dat zij er op dezelfde manier in staan als ik. Op die manier kan ik mezelf ook volledig focussen op mijn eigen taken. We zijn dan ook met een select groepje van altijd dezelfde mensen en ik heb op dit moment een stagiaire bij me om de kneepjes van het vak te leren en hopelijk blijft Luuk na zijn opleiding hangen, haha.

Ook een belangrijke spil in het geheel is de begin dit jaar aangeschafte Doosan DX10z. Deze neemt zoveel tijd uit handen en is gemakkelijk mee te nemen. Omdat ik in het begin veelal een kraantje huurde begon ik na te denken of het misschien rendabeler was om er een aan te schaffen. En omdat ik nog maar net voor mezelf was begonnen, twijfelde ik natuurlijk enorm. Toen kwam Staad met een leuke aanbieding en heb ik besloten om ervoor te gaan. Ik werk ook met regelmaat voor een bouwbedrijf en dan komt de Doosan DX10z ook heel goed van pas bij het uitgraven voor de fundering. Zo kan ik hem gevarieerder inzetten om uurtjes te laten draaien.”

“Er staan nu 180 uren op de teller. Ik ben wel heel brutaal geweest om jullie stickers eraf te halen en te vervangen met stickers met de naam van mijn bedrijf erop, haha, sorry! De Doosan DX10z fungeert natuurlijk wel als een soort visitekaartje. Het liefste ben ik max 2 weken bezig met een tuin en ga ik door naar de volgende. Zo houden we mooi de snelheid en de variatie erin. Mijn werkgebied ligt eigenlijk alleen rondom Heesch en moet ik het echt hebben van mond tot mondreclame. Daarom is het waarborgen ook zo belangrijk en doen wat je beloofd hebt.”

Nog maar net een ruim jaar voor zichzelf begonnen en nu al grote toekomstplannen.

“We zijn nu met clubje van 4 personen, maar wanneer ik de leeftijd heb bereikt van 50 jaar, hoop ik uitgebreid te zijn naar een ploeg of twee die ik op pad kan sturen om mooie projecten te realiseren. Met open- en eerlijkheid bereik ik voor mijn gevoel het meeste, als ook het verschijnen bij de klanten met een lach en zo wil ik dan ook naar de toekomst gezien blijven en mezelf onderscheiden.” 

Meer nieuwsberichten

20210601 Doosan Dx140w Action 01 Editweb

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte