SSEB-subsidie

27 augustus 2021

Cumela kwam een tijdje terug met een artikel over de SSEB-subsidie. Maar wat houdt dit nou precies in? Deze subsidie is in het leven geroepen om de aanschaf van een emissieloze machine te compenseren. De kosten bij de aanschaf van een emissieloze machine zijn hoger dan de kosten bij aanschaf van een dieselmachine. Om het toch interessant te maken compenseert de SSEB-subsidie mogelijk tot 40-50% van de meerkosten ten opzichte van een machine met verbrandingsmotor.

De verwachting is dat de subsidieregeling in januari 2022 opgesteld gaat worden. Voor het verminderen van emissies van bouwmachines is de komende jaren veel geld beschikbaar gemaakt, namelijk zo’n 500 miljoen euro.

Wanneer de subsidie beschikbaar is, kan deze worden aangevraagd op de website van het RVO. De SSEB-subsidie bestaat uit drie onderdelen.

  • De aanschaf van nieuwe emissieloze mobiele werktuigen op land, water en bouwvoertuigen in de burgerlijke en utiliteitsbouw en de grond-, weg- en waterbouw.
  • De ombouw van bestaande naar emissieloze en emissie-arme mobiele werktuigen. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor bestaande Stage lll A/B machines en voor nieuwe Stage V machines tussen 19 en 56 kW motorvermogen.
  • Het stimuleren van de ontwikkeling in emissieloos bouwmaterieel doormiddel van innovatiesubsidies die nu nog ontbreken.

Bron: Cumela

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte