TCO oftewel Total Cost of Ownership

09 november 2020

Deze kosten zijn alle bij elkaar opgetelde kostenposten welke komen kijken bij het gebruik van een machine. Voorbeelden van deze kosten zijn o.a. de onderhoudskosten en brandstofkosten. Bij deze twee kosten componenten van de TCO komen de grootste verschillen aan het licht wanneer je een Diesel aangedreven machine vergelijkt met een elektrisch aangedreven machine. Je ziet dat de onderhoudskosten bij een elektrische machine halveren omdat er geen onderhoud aan de motor meer uitgevoerd hoeft te worden (denk aan motorolie, filters, arbeidskosten). De elektromotoren welke je kunt vinden in de Doosan machines zijn onderhoudsvrij.

Ook wanneer je gaat kijken naar de kosten van het energieverbruik met aan de ene kant de diesel brandstof en aan de andere kant het elektriciteitsverbruik zie je een groot verschil in de kosten per draaiuur.

Zet je deze TCO kosten uit in een grafiek dan valt het op dat ondanks de hogere investeringswaarde van de elektrische machine de totale kosten behoorlijk dicht in de buurt komen van een diesel aangedreven machine. Op een gegeven moment komen deze zelfs onder de kostprijs van de diesel aangedreven machine. Hier is nog geen rekening gehouden met subsidies en fiscale voordelen welke op dit moment en in de komende tijd voor elektrische grondverzetmachines gaan gelden.

Neem contact op met een van onze mensen die jou graag adviseren over deze TCO berekeningen. Wil je meer informatie volgen over de elektrische machines? Schrijf je dan in voor onze elektrische machine nieuwsbief!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte