Terug naar vroeger met Arie Laarakkers

28 oktober 2021

We gaan langs bij Arie Laarakkers in Sambeek die zijn bedrijf is begonnen in 1975 om zichzelf meer te richten op infrastructurele werken. De vader van Arie begon vroeger een loonbedrijf, wat op dit moment ook nog steeds bestaat, maar omdat Arie de kant koos van infrawerkzaamheden begon hij zijn eigen bedrijf. Ook zijn zus is al die jaren al werkzaam in het bedrijf en houdt zich bezig met de gehele financiële stroom. Zoon Johan heeft sinds een tijdje het bedrijf overgenomen, maar dat wil niet zeggen dat we Arie niet nog dagelijks in het bedrijf zien. Hij blijft ten slotte de oprichter. Een poos geleden schafte Arie een nieuwe Doosan DX170W-5 mobiele graafmachine aan voor zijn machinist Patrick. We spreken Arie over zijn bedrijf en Patrick over hoe zijn machine bevalt.

Oorsprong
Het bedrijf van Arie levert al 45 jaar een bijdrage aan het verantwoord en het duurzaam inrichten van openbare en private ruimtes. Hun kernactiviteiten zijn dan ook het aanleggen, reconstrueren, onderhouden van wegen, woongebieden en bedrijfsterreinen. Met de daarbij behorende civiele technische werken zoals riolering en drainagewerken. Niet alleen de infrastructurele werken houdt Arie bezig, maar ook alle innovatie en ontwikkelingen die hij zelf maakt en bedenkt. Hij is nog steeds volop bezig om verbeteringen aan te brengen op zijn materieel. Daarnaast is hij ook een echte handelaar, vroeger ging hij altijd graag naar veilingen om daar materieel te kopen, zo kwam hij ook bij zijn eerste Doosan (toen nog Daewoo) uit.

Daewoo
Nadat hij zijn eerste Doosan (Daewoo) kocht kwam hij een korte tijd daarna in contact met Pieter Staadegaard. Pieter was toen nog als vertegenwoordiger werkzaam samen met zijn broers en neven bij het familiebedrijf Staadegaard. ‘’ Pieter verkocht mij toen de volgende Doosan dat was geloof ik een 8 tonner toen, wij hadden toen der tijd altijd alleen nog maar mobiele graafmachines. Staad bestond toen nog helemaal niet dus wij waren al klant voordat ze voor zichzelf begonnen. Later hebben we daar nog enkele machines meer gekocht en zijn nog steeds erg blij met Staad. Een tijdje terug hadden we onze Doosan DX210W-5 mobiele graafmachine niet zo fijn draaien. De machinist draaide zichzelf telkens vast. Staad is erbij gekomen en heeft ons geadviseerd andere banden aan te schaffen voor onze werkzaamheden die we ermee doen. Toen hebben we de Nokian Ground Kare erop gezet die nu ook op de nieuwe DX170W-5 zitten. Dat was echt de perfecte oplossing, nu hebben we echt weer schik in de machine, zo kan de oplossing soms in een klein hoekje liggen maar is het fijn om een dealer te hebben die meedenkt en altijd met een oplossing komt, vertelt Arie.’’

Machinist
Ook spreken we Patrick over zijn nieuwe Doosan DX170W-5 mobiele graafmachine. ‘’Hoe mijn machine bevalt? Ja echt super! Bijna alles wat ik graag wilde zit erop. Voor mij was een automatische graafrem echt heel belangrijk, maar ook een extra haak aan het draaikantelstuk. Ik heb veel met Theo geschakeld zodat alles precies werd opgebouwd zoals ik het in mijn hoofd had. Dat hebben ze bij Staad echt heel fijn gedaan, daar kan ik niks van zeggen. Als ik het echt helemaal zelf had mogen zeggen had ik ook nog GPS voorbereiding erop gedaan maar dat komt misschien nog op een later moment’’, aldus Patrick. De machine is compleet opgebouwd met onder andere een Wiejelo vetsmeringssysteem, naam van Patrick op de cabine, engcon en Nokian Ground Kare.

Meer nieuwsberichten

20210601 Doosan Dx140w Action 01 Editweb

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte