Tom Stevens kiest als hovenier voor een Doosan DX10z

03 juni 2021

We gaan langs bij Tom Stevens, eigenaar van Stevens Hoveniers Asten, 31 jaar en een gepassioneerde hovenier uit Asten. Samen met een team van twee jonge collega’s zijn ze een hardwerkende club mensen bij elkaar. Naast de Doosan DX10z minigraver heeft Tom ook nog een hele hoop andere machines waaronder een frase, grasmaaiers, trilplaten en ga zo maar door. Zes jaar geleden ging Tom de uitdaging aan om voor zichzelf te beginnen.

Eigen start
‘’Mijn carrière begon bij een andere hovenier. Na een tijdje werken dacht ik; dit kan ik ook, alleen dan voor mezelf. Ik heb altijd de ambitie gehad om ooit voor mezelf te beginnen, maar eerst moest ik veel ervaring op doen. Ik wilde verder kijken dan mijn neus lang is zodat ik goed voorbereid mijn eigen avontuur kon aangaan. Aan het eind van de crisis ben ik voor mezelf begonnen, dat was wel spannend om op dat moment die stap te maken. In het begin heb ik mezelf veel uitgeleend als zzp’er, maar nu neem ik alleen nog eigen projecten aan. Zachtjes aan kwam er steeds meer werk binnen gedruppeld en nu hebben we zoveel werk dat we het bijna niet meer aankunnen. Beter te druk dan te rustig, zeg ik altijd. Wat ik doe qua werkzaamheden? Eigenlijk alles van A tot Z. Daarbij kun je denken aan ontwerpen, aanleg en onderhoud. Je kunt het zo gek niet bedenken en we doen het. Voor de klanten bieden we echt het totaalpakket zodat we ze volledig kunnen ontzorgen.’’

Een echte hoveniersmachine
‘’De Doosan DX10z is voor mij echt een perfect formaat. Ik hoef ook niet groter. Vaak is de locatie waar we zijn maar klein en lastig bereikbaar. Dan is het bij een maatje groter al snel niet mogelijk om erbij te komen. Maar met de Doosan DX10z wel. We kunnen de minigraver makkelijk breder en smaller maken, waardoor we goed door een tuinhekje passen. We hebben ook al regelmatig door een huis heen moeten rijden zodat we in de tuin kunnen werken met de Doosan DX10z. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het lukt om er doorheen te komen met deze minigraver. Veel klanten zeggen dan: “dat past toch nooit”, maar doordat ik hem dan snel smaller maak komen we toch overal doorheen. Hij is echt de smalste en de breedste in zijn klasse, wat hem in het werk dan ook heel stabiel maakt. Naast het financiële plaatje was dit wel de grootste reden voor mij om voor de Doosan DX10z te gaan. Maar ook de bediening is echt heel fijn. Op mijn vorige machine had ik dat niet en zat ik wat voorover. Nu werkt dat veel fijner omdat ik goed rechtop kan zitten en ook veel netter kan afwerken.”

Flexibiliteit
“Flexibiliteit is voor mij ook erg belangrijk. Als ik de machine niet had gehad, moest ik een minigraver huren voor een hele dag terwijl ik hem soms voor maar twee uurtjes nodig heb. Dat maakt huren erg kostbaar en nu kan ik hem inzetten wanneer ik wil. Ook last-minute.”

Dealer
“Ik heb naast de Doosan gekozen voor onze dealer Staad omdat ze fijn dichtbij zitten en ik regelmatig een nieuwsbrief van hen krijg met informatie. Toen dacht ik, ik ga er toch eens op af om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Om een lang verhaal kort te maken: Toen was het snel rond samen met de vertegenwoordiger Johan.” 

Geen uitdaging is te groot
Genoeg projecten komen er nog aan voor Tom. “We gaan geen uitdaging uit de weg. Ik hou ervan om soms wat lastigere projecten aan te nemen om daar dan mijn tanden in te zetten. Om het vervolgens tot een goed einde te brengen. In februari hebben we bijvoorbeeld een soort zwevende trap gemaakt van grote tegels en die waren 470 kilo per stuk. Dat was echt heel leuk om te doen. De grond eronder klaarmaken, alles meten want het moet perfect passen. Daar ben ik toch wel echt trots op. De komende tijd zijn we druk bezig met verschillende tuinen, waterpartijen, het knippen van hagen en na de bouwvak staat er een groot project op de rol om op een perceel van 6000 meter beregening aan te leggen. Genoeg te doen dus!

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte