Uitgediept met Bart Nijhuis

22 juni 2021

Zzp’er Bart Nijhuis was de eerste gelukkige met een Doosan DX300LC-7 rupsgraafmachine van Staad. Na zich verdiept te hebben in meerdere merken, had hij het beste gevoel bij Doosan. “Het belangrijkste punt was de service van Staad, daar heb ik zoveel goede verhalen over gehoord. In ons vak is dat het belangrijkste.’’ De machine is volledig aangepast naar zijn wensen, inclusief 12 meter giek en OilQuick automatisch snelwisselsysteem van Demarec. ‘’Standaard machines zijn er al zat’’, vindt hij. Bart is de helft van de tijd in Nederland te vinden, de andere helft draait hij in Duitsland.

Kraanverhuur B. Nijhuis
Met zijn Doosan DX300LC-7 rupsgraafmachine gaat Bart zowel sloop-, grond-, weg- als waterbouwwerkzaamheden aan. In 2013 richtte hij, na achttien jaar ervaring te hebben opgedaan in het vak, Kraanverhuur B. Nijhuis op. Ondertussen zit hij alweer 22 jaar in het vak. Zijn thuisbasis is Overasselt, in Gelderland. Waarom hij voor zichzelf begonnen is? ‘’Ik heb altijd gezegd: wat een ander kan, dat kan ik ook. Als je ergens een goed gevoel bij hebt en je staat erachter, dan moet je op den duur de gok gewoon wagen.’’

Geen standaard machine
Vorig jaar kocht Bart de eerste Doosan DX300LC-7 van dealer Staad. ‘’Service is voor mij echt een dingetje, ik moet zeker weten dat, waar ik ook sta, service altijd gegarandeerd is. Dat doet Staad als geen ander. Standaard machines zijn er al zat, dus ik heb toen uitgelegd wat ik met mijn nieuwe machine wilde. Omdat de machine geschikt moest zijn voor zowel sloop-, grond- als waterbouw, zijn we uitgekomen op een 12 meter giek met een gestrekte mono. Deze is uitgetekend door Gijs en Matt Nielen uit Boxmeer. Ik moest even wennen aan die extra meters, maar ik ben nu een stuk flexibeler.’’ Daarnaast is de machine uitgerust met een overdruksysteem in de cabine, een Groeneveld BEKA vetsmeersysteem, een extra hijsoog op de steel van 12 ton en Trimble GPS, waarmee je ook het water in kunt.

OilQuick snelwisselsysteem van Demarec
Onder andere wegens de goede recensies in Duitsland, heeft Bart bewust gekozen voor het OilQuick snelwisselsysteem. ‘’Ik trof daar veel machinisten aan met dit systeem en zag voordeel in het snel kunnen uitwisselen, zonder te hoeven uitstappen om handmatig te slangen te koppelen.’’ Zijn leverancier is de Nederlandse importeur Demarec, gespecialiseerd in aanbouwdelen voor de sloop-, recycling en GWW.  

Tijds- en energiebesparing
Voor Bart is het werken met OilQuick een verademing. ‘’Vaak moet ik op dezelfde locatie slopen, maar moet ik daar ook het grondwerk doen. Dit betekent dat ik op zo’n project een flink aantal aanbouwdelen nodig heb, zoals een brede opschoonbak, een dieplepel, een puinriek met tanden, een kantelbak, palletvorken en een sloopsorteergrijper. Voorheen kostte het wisselen tussen deze aanbouwdelen veel tijd, zeker bij de hydraulische tools waarbij de hydrauliekslangen moeten worden aan- en afgekoppeld. Nu kost het wisselen slechts enkele seconden.’’ OilQuick bespaart Bart dus veel tijd en energie.

Het OilQuick systeem gaat meer dan een machineleven mee: ‘’Demarec heeft me uitgelegd dat ze voor een aantal klanten van het eerste uur, wiens machine alweer aan vervanging toe waren, het OilQuick systeem hebben overgezet op hun nieuwe machine. Even revitaliseren en dan gewoon weer verder draaien, dat vind ik ook een sterk punt. Het geeft vertrouwen.’’

Wil je nog meer leuke artikelen lezen? Kijk dan op onze Grondwerk pagina en download daar de laatste versie van ons magazine! 

Meer nieuwsberichten

20210601 Doosan Dx140w Action 01 Editweb

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte