Visser Hoogeloon - Toegevoegde waarde bieden via materieel

09 juli 2024

In de dynamische wereld van bouw- en sloopwerken zijn efficiëntie, betrouwbaarheid en innovatie cruciaal voor succes. Visser Hoogeloon BV uit Eersel heeft dit goed begrepen en investeert daarom fors in de inzet van Develon (voorheen bekend als Doosan) materieel. In dit artikel belichten we hoe deze geavanceerde machines een sleutelrol spelen in de dagelijkse werkzaamheden.

De onderneming is opgericht door Ben en Lian Visser, die in 1998 zijn gestart met de verhuur van één minigraver. Van lieverlee kwamen er steeds meer machines bij en werden ook vaker zelf klussen aangenomen, zoals het plaatsen van lantaarnpalen, klein grondverzet of sloopwerk. In 2013 is Wintermans Bestratingen uit Eersel overgenomen en na de verhuizing in 2017 naar een nieuw onderkomen in Eersel volgde een verdere uitbreiding van de activiteiten met een milieutak en een grondbank. Door de jaren heen is Visser Hoogeloon zodoende uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met bijna zestig medewerkers. Aan het roer staan de broers Joris, Jan en Rob Visser, die al van jongs af aan meedraaien en sinds 2022 het stokje geleidelijk hebben overgenomen van hun ouders.

Ervaringsbericht gaat door onder de afbeelding

Unieke installatie

Het Brabantse familiebedrijf presenteert zich als een allround dienstverlener binnen de GWW-sector. Naast grond-, infra- en sloopwerken (ook renovatiesloop) is de divisie Visser Milieu belast met asbest-, bodem- en grondwatersanering. Er is zelfs geïnvesteerd in een unieke unit om met PFAS verontreinigd grondwater te zuiveren. Naast een mobiele breker voor slooppuin bestaat het machine- en wagenpark uit vier rupsgraafmachines van 26 tot 52 ton, vier mobiele graafmachines, acht minigravers, vier wielladers, meerdere schrankladers, zandauto’s, containerwagens en een knijperwagen. Visser Hoogeloon beschikt over meerdere machines van Develon, die vanwege de kracht, robuustheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid ideaal zijn voor zware bouw- of slooptoepassingen.

Nieuwe aanwinst: 14-tons Develon DX140W-7

De nieuwste aanwinst is een 14-tons DX140W-7, die in januari in gebruik is genomen en inmiddels pakweg 900 uur heeft gedraaid. De mobiele graafmachine is uitgerust met een DL06 Stage V dieselmotor, die goed is voor een vermogen van 102 kW/137 pk. Naast de riante standaarduitrusting is gekozen voor de volgende opties: engcon EC219 tiltrotator met geïntegreerde gripper, Trimble Earthworks GPS, BMair overdruk, Wiejelo automatische vetsmering, omkeerbare trekhaak in dozerblad, Nokian Ground Kare banden en gepoedercoate stalen spatborden. Visser: “In alle opzichten is het een hele allround machine, die dankzij de 3-delige giek veelzijdig is in te zetten op onze werken. Machinist Thijn (zie afbeelding in fotoalbum hieronder) is zeer te spreken over de soepele bediening, het comfort in de cabine en het goede zicht.”

Ervaringsbericht gaat door onder de afbeelding, met daarbij een prachtig fotoalbum van deze machine aan het werk. Lees snel verder.

Focus op duurzaam

De relatie tussen Visser Hoogeloon en hun Develon-dealer gaat terug tot 2019, toen kort na elkaar een Doosan DX10z minigraver en een gebruikte DL420-3 wiellader zijn geleverd. In 2021 is geïnvesteerd in een DX140W-5 en begin vorig jaar in een 26-tons DX255LC-7 rupsgraafmachine. Opvallend daarbij is de focus op duurzaamheid. Visser Hoogeloon streeft naar een minimale ecologische voetafdruk en kiest daarom voor machines die niet alleen krachtig en betrouwbaar zijn, maar ook voldoen aan de strengste emissienorm. Dat het familiebedrijf hierbij steeds een stapje verder gaat, blijkt wel uit het feit dat Joris Visser zich inmiddels ook al oriënteert op de aanschaf van een eerste volledig elektrische mobiele graafmachine die later dit jaar zal worden geleverd.

Het onderstreept hun toewijding aan innovatie, kwaliteit en CO2-reductie. “Als bedrijf dragen we graag een steentje bij aan verduurzaming, of het nu gaat om vergroening van de materieelvloot, hergebruik van materialen bij sloop of sanering van bodem en grondwater.” Door vanuit één aanspreekpunt op alle vlakken ondersteuning te bieden, kan Visser Hoogeloon zich onderscheiden als toegevoegde waarde. “Dat beetje extra zoeken we ook bij onze leveranciers, vandaar de keuze voor onze dealer”, zegt Joris Visser. “De organisatie staat achter het product en als er eens iets voorvalt, dan wordt snel een oplossing gezocht. Verder is de goede prijs/kwaliteitverhouding een belangrijk gegeven en het feit dat de modellen telkens worden doorontwikkeld op basis van de wensen van machinisten."

(Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door GWW/BOUWMAT

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte