Voorkomen is beter dan genezen!

18 december 2020

Het afgelopen jaar hebben we een aantal machines met ijzerproblemen in het hydraulisch systeem verholpen. De problemen met ijzer in de machine worden in veel gevallen veroorzaakt door het hydraulisch aanbouwdeel van de machine (bijvoorbeeld een sorteerknijper, maaikorf of sloophamer). Het probleem doet zich vooral voor bij machines waarbij de aanbouwdelen veel gewisseld worden. Wanneer het hydraulische aanbouwdeel verslijt kan er ijzer door de machine gaan lopen en wordt de olie vervuild.

Het meeste ijzer dat in het systeem blijft, komt dus vanuit het aanbouwdeel. De eerste filters zitten pas in de hydraulische tank en de ijzerdelen zijn dan al in het ventielenblok, wanneer het zover is kan het ook in de cilinders terechtkomen. Dit ijzer zorgt ervoor dat op den duur heel de machine vervuild wordt. Wanneer hier niets aan deze vervuiling gedaan wordt houdt de machine op een gegeven moment op met draaien. 

De reparatie is een kostbare aangelegenheid dat kan oplopen tot grote bedragen. Hoe groter de machine hoe duurder de kosten van de reparatie. De reparatie van de machine kan echter met een kleine aanpassing al voorkomen worden. De persfilters zijn nuttig bij de hydraulische componenten voor aan de giek (draaikantelstuk, sorteerknijper, zaag etc.). Door een machine te voorzien van persfilters op de hamer- en rotatiefunctie houdt dit verspreiding van ijzer door het systeem tegen en bescherm je zo je pompen. Verder zijn de persfilters erg goedkoop in vergelijking met de kosten die gemaakt moeten worden als ze niet aanwezig zijn op de machine.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze met een kleine aanpassing een heel groot verschil kunnen maken en nemen het niet als optie op hun gebruikte of nieuw aangekochte machine. Ze zien het nut er niet van in en geven geen extra geld uit aan wat men misschien nooit nodig gaat hebben. Staad raadt aan dit wel te doen, om zo grote problemen te voorkomen.

De installatie van de filters is niet moeilijk, het kost niet veel werk en wij helpen je er graag mee om te zorgen dat je machine in topconditie blijft en optimaal presteert!

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte