Waarom is verhuur een goede zakelijke overweging?

06 juni 2018

Deze week zullen we aandacht besteden aan het onderwerp verhuur en wat dat voor u zakelijk kan betekenen. In samenwerking met Arie Arts boomverzorging hebben we besproken wat voor invloed dit kan hebben op een onderneming en hoe dit een positief effect heeft. 

Waarom zou u zakelijk gezien voor verhuur kiezen?
In 2017 heeft Arie Arts boomverzorging de eerste graafmachine gekocht bij Staad. Uit de verkoop kwam naar voren dat ze ook andere projecten hebben waarvoor ze een ander soort graafmachine nodig hebben, maar het financieel en effectief gezien niet nodig is om daarvoor een extra graafmachine voor aan te schaffen. Het was voor hun nog niet bekend dat Staad ook graafmachines verhuurt waarvan de kwaliteit net zo hoog ligt als de nieuwe machines. Voor Arie Arts boomverzorging is het op dit moment voordeliger om te huren dan te kopen door de verschillende projecten die ze aannemen waarvoor ze iedere keer een ander soort graafmachine nodig hebben.

Koop en huur welke overwegingen komen daarbij kijken?
Het grote verschil zit in het dagelijks gebruik en het projectmatige gebruik. Een mobiele graafmachine heeft bijvoorbeeld Arie Arts boomverzorging iedere dag nodig en heeft daarmee een hoge effectiviteit. Maar daarnaast is het voor hen niet nodig om ook nog een rupsgraafmachine te kopen omdat ze die niet nodig hebben voor ieder project. Daar komt ook nog eens bij dat ze de ene keer een zwaardere nodig hebben dan de andere keer vanwege het soort project. Daarvoor is verhuur een ideale oplossing; je gebruikt hem wanneer je hem nodig hebt en wanneer het project voorbij is, breng je de graafmachine weer terug naar Staad.

Belangrijke voorwaarden op het gebied van verhuur?
Om een fijne band met de verhurende partij te krijgen is het volgens Arie Arts boomverzorging van belang dat ze meedenken. Wanneer er een project komt waarvoor een andere graafmachine dient, er de mogelijkheid is om samen met de verhurende partij te kijken wat de beste optie is en welke kosten daarbij komen kijken. Het hele plaatje wat daarbij komt kijken zodat je als bedrijf niet ook nog de zorgen moet dragen of het project wel of niet mogelijk is op het gebied van de graafmachine, maar dat daar altijd een oplossing voor is bij de verhuurder en dat ze je daarin altijd willen verder helpen. Wanneer er toch een probleem voor zou doen met een graafmachine of een project dat de verhuurder jou als bedrijf ontzorgt en het probleem zo snel en goed mogelijk probeert op te lossen. Als bedrijf heb je al genoeg om over na te denken en rekening mee te houden en dan wordt het als fijn ervaren dat de graafmachines die nodig zijn of de graafmachines die in gebruik zijn niet ook nog een punt is waar je, je als bedrijf druk over zou moeten maken.

Hoe werkt de verhuurregeling?  
Eigenlijk is het heel simpel; je belt op en vraagt of de graafmachine vrij is en of het mogelijk is om deze te huren. Wanneer het zich voordoet dat dit niet het geval is, geeft Arie Arts boomverzorging aan, kan er altijd samen gekeken worden naar een oplossing om zo toch voorzien te kunnen worden in de klantbehoefte. De flexibiliteit is voor Arie Arts boomverzorging dan ook erg belangrijk, het van elkaar op aan kunnen en er zo een goede en sterke samenwerking ontstaat.

Belangrijke punten van een huurmachine?
Het assortiment in graafmachines is nog nooit een struikelpunt geweest voor Arie Arts boomverzorging bij Staad, maar er blijven natuurlijk altijd ontwikkelingen en innovaties komen. Voor hem is het belangrijk dat er in de verhuurvloot dan ook het nieuwste aanbod is en dat je daarvoor niet perse een nieuwe graafmachine voor hoeft te kopen. Maar de graafmachines moeten dan ook allemaal hetzelfde zijn in de besturing, kwaliteit en verzorging. Zodat je op de projecten met goede graafmachines komt. Plus als bedrijf netjes en verzorgt voor de dag komt. Niet alleen voor de directie van Arie Arts boomverzorging is dat belangrijk, maar ook voor de machinisten die werken op de graafmachines is dat natuurlijk van nog groter belang. In de kwaliteit tussen huur en koop van de machines zit dan ook geen verschil.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte