Waarom kies je voor ledverlichting in plaats van halogeenverlichting?

25 oktober 2018

Met de korte, donkere winterdagen in het verschiet is het belangrijk om je machine uit te rusten met goed werkende lampen. Niet alleen zijn lampen nodig om in het donker je werkzaamheden uit te voeren maar ook om zichtbaar te zijn voor het overige verkeer of andere machines op een werkplaats.

Iedereen is bekend met halogeenlampen. Deze lampen zijn jarenlang de standaard geweest op iedere machine. Maar met alle technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is er een nieuwe variant; de licht-emitterende diode, beter bekend als; de ledlamp. Inmiddels ook bekend bij een groot publiek maar minder bekend om deze op een graafmachine te plaatsen. Toch heeft de ledlamp meer voordelen ten opzichte van de traditionele halogeenlamp.

Te beginnen met het lichtbereik. Het bereik van een ledlamp is vele malen groter dan van een halogeenlamp. Zo heeft een ledlamp op een graafmachine al snel een bereik van meer dan 100 meter waarbij het bereik van een halogeenlamp vaak blijft steken op 40 meter. Een ander voordeel van ledlampen is dat ze functioneel zijn in gebruik. Zo heeft de lamp geen opstarttijd meer wanneer de machine ingeschakeld wordt en staan de lampen meteen aan bij het inschakelen. Ook zijn de lampen niet gevoelig voor trillingen afkomstig van de machine zelf. De ledlampen die Staad aanbiedt zijn daarbij ook meteen passend op de Doosan graafmachines, wat betekent dat er niks omgebouwd hoeft te worden om ledlampen toe te voegen. Verder verstoren de lampen ook niet het gebruik van de radio in de cabine.

Naast de verbeterde functionaliteiten hebben ledlampen als bijkomstig voordeel dat deze beter zijn voor het milieu. Ledlampen verbruiken minder stroom dan traditionele halogeenlampen. Ook hebben de lampen een langere levensduur. Mochten de ledlampen toch vervangen moeten worden, dan is tot wel 75% van de ledlampen te recyclen.

Omdat ledlampen een goede investering zijn en de levensduur langer is dan halogeenlampen, biedt Staad twee jaar garantie op de lampen aan. Naast de garantie hebben alle ledlampen een CE- keurmerk. Kijkend naar alle voordelen die ledlampen bieden wordt het een steeds logischere keus om te gaan voor ledlampen. Niet alleen goed voor je eigen veiligheid en nauwkeurigheid bij werkzaamheden maar ook voor het milieu.

Wil je graag nog meer informatie over ledlampen en of jouw machine er geschikt voor is? Neem dan contact op met Chris via +31 413 725 114.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte