We gaan langs bij Gebr. van Rijbroek B.V. Loon- en Grondverzetbedrijf

21 december 2021

We gaan langs bij machinist Frans die de nieuwe Doosan DX57W-7 midigraafmachine van Gebr. van Rijbroek B.V. Loon- en grondverzetbedrijf mag besturen. Een tijdje terug hebben we nog een mooi verhaal gemaakt over Frans die destijds een Doosan DX57W-5 mocht besturen vanuit onze verhuurvloot. Doordat van Rijbroek de machine langere tijd achter elkaar nodig bleef hebben, besloten ze om de allereerste Doosan DX57W-7 aan te schaffen met de nieuwste Stage V motor. Frans vertelt ons hoe de machine bevalt en aan wat voor project hij op dit moment bezig is.

Met een glimlach

In Schijndel staat Frans voor de Gemeente Meierijstad de perken in woonwijken netjes te maken. Een omwonende komt ook even langs om te vertellen wat voor een goed werk Frans aflevert en hoe blij ze zijn dat er eindelijk iets aan gebeurd. ‘’Nu ziet onze wijk er weer super netjes uit, daar waren we echt aan toe, aldus de bewoner.’’ Frans lacht en werkt weer hard verder. Wanneer de kieper van de tractor vol, zit komt Frans vrolijk als altijd uit zijn machine om een praatje te maken. ‘’Of ik blij ben met de nieuwe machine? Ja natuurlijk super blij! Hij draait nog fijner dan de machine die we eerst bij jullie huurde en nu zit er ook nog alles qua opties op wat ik graag wilde. Zo zitten hier onder andere hele fijne banden onder van Tianli 500/50x17R, heb ik een maaikorffunctie erop zitten, sloop- en sorteerfunctie, kantelbak, bedrijfsstickers, giekvering, Wiejelo automatische vetsmering en een combitrekhaak, aldus Frans.

Zuinig

Door de gekozen banden loopt de machine super op de weg. Frans moet veel over de weg heen van klus naar klus, dus fijne banden voor over de weg was een must. Zo is hij laatst op en neer gereden van Eerde naar Den Bosch om op de markt van Den Bosch de kerstbomen te plaatsen. Dit is een fijne rit geweest. Niet alleen de banden zijn fijn, maar Frans valt het ook op dat de machine weer een stuk zuiniger is dan de vorige serie. ‘’Of ik nu lange afstanden over de weg rij of flink sta te graven, de machine blijft in alle gevallen een stuk zuiniger dan de vorige machine. Dat is voor mij fijn omdat ik dan niet te vaak hoef te tanken, maar ook voor de baas want dat scheelt dan weer in de portemonnee’’, zegt Frans.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte