“We zijn pas met onze Doosan DX10Z door een huis gereden om in de achtertuin te komen!”

10 oktober 2019

We spreken met Erik Mollemans. Erik werkt bij Hoveniersbedrijf van der Hulst uit Geldrop. Hoveniersbedrijf van der Hulst is opgericht in 2005. Het bedrijf ontwerpt, verzorgt én onderhoud tuinen. Alles in één, daar zorgt eigenaar en oprichter Jeroen van der Hulst wel voor. Hij weet alles op het gebied van buitenruimtes en beplanting. Maar bij Hoveniersbedrijf van der Hulst zijn ze ook bekend met binnenruimtes, blijkt. Erik vertelt: “We zijn onlangs met onze Doosan DX10Z door een huis gereden om in de achtertuin te komen!”

Stel jezelf even voor, wie ben je en bij welk bedrijf ben je werkzaam?
“Ik ben Erik Mollemans. Ik woon in Helmond samen met mijn vriendin en mijn zoontje van 7 maanden oud. Sinds een jaar ben ik werkzaam bij hoveniersbedrijf van der Hulst uit Geldrop. Vanaf mijn zestiende zit ik al in de tuinen. Tijdens mijn opleiding heb ik ook ooit stage gelopen bij Jeroen en vorig jaar kruisten onze wegen elkaar en ben ik hier gaan werken.”

Wat maakt deze graafmachine voor jou zo bijzonder?
“Voorheen werkten we met de schop. Nu we met de Doosan DX10Z kunnen graven, zijn we drie keer zo snel klaar. Maar buiten dat kunnen we overal doorheen en aangezien we op de gekste plekken komen is dat ideaal! Laatst moesten we een tuin gaan maken, maar die mensen hadden geen achterom, dus zijn we zoals ik eerder zei, met de Doosan DX10Z gewoon door het huis gegaan. Dan kun je hem echt niet missen. Ook heeft de Doosan DX10Z joysticks en geen hendels, dat zie je niet bij alle kleine graafmachines, dat werkt echt heel prettig.”  

Wat voor werk doe je graag met de Doosan?
“Het komt regelmatig voor dat er in de toplaag van de grond wortels en ander rotzooi zit. Dan hangen we de harkbak eraan en kunnen we met de Doosan DX10Z de toplaag vrijmaken. Dat zal ik je zo laten zien, werkt héél snel en gemakkelijk. Dat gaat zelfs sneller dan met de spitbak! We hebben ook een gripper, waar we bijvoorbeeld de stronken mee uittrekken. Je kunt dus wel zeggen dat de machine dus van alle gemakken is voorzien.    

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Als het niet vriest, zijn we het hele jaar door tuinen aan het leggen. Dat doe ik het liefst. Het is gevarieerd en leuk werken. Onze tuinontwerper tekent echt onwijs mooie tuinen. Je gaat met de tekening van huis en komt vervolgens bij het werk aan. Soms kun je je geen voorstelling maken dat de desbetreffende tuin eruit gaat zien zoals op de tekening. Beetje bij beetje zie je de tuin door ons werk veranderen en het resultaat geeft dan een super goed gevoel. Ons werk is heel gevarieerd, omdat we écht alles zelf doen. Denk hierbij aan het uitgraven van een tuin tot aan het zetten van de planten en bloemen.”

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte