Witlox troste eigenaar van de Doosan DX170W-7

26 september 2022

We gaan langs bij Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst die trotse eigenaar is van de Doosan DX170W-7 mobiele graafmachine en die een Doosan DX235LCR-5 huren van ons. Een tijdje geleden hebben we de mooie Doosan DX170W-7 mogen leveren en machinist Wim (vanaf 2001 machinist en nu 4 jaar werkzaam bij Witlox) is er dik tevreden over. Hij vertelt ons over zijn huidig project en de ervaring met de machine.

Herkomst

Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst is een jong en innovatief bedrijf dat zoveel mogelijk op de wensen van hun klanten willen inspringen. De medewerkers van Witlox denken mee en geven deskundig advies. Ze voeren werkzaamheden uit van straatwerk, grondzuigwerkzaamheden, veiligheidskundige ondersteuning tot tuinadvies. De nieuwe Doosan DX170W-7 werd met een groot feest ontvangen bij de firma. De filmpjes gingen rond op het internet, de fanfare was erbij en er werd geproost op de nieuwe aanwinst.

Werkzaamheden

Op het moment is Witlox druk bezig met de aanleg van een rioleringssysteem in Uden en daar kan de Doosan DX170W-7 mobiele graafmachine natuurlijk een handje bij helpen. De machine wordt gebruikt om het vuil weg te krijgen en de gleuven dicht te graven. De Doosan DX235LCR-5 wordt gebruikt om de grote rioleringsputten te plaatsen van zo’n 8 ton. ‘’Met de mobiele graafmachine in combinatie met het draaikantelstuk kunnen we erg soepel bewegen, waardoor we makkelijker langs andere kabels en buizen in de grond kunnen graven. Daarom hebben we ook bij dit type voor een draaikantelstuk gekozen omdat daar geen cilinders aanzitten, dat bevalt echt goed. We werken namelijk veel met kabels en leidingen en als er te veel bij elkaar zitten en ik moet er tussendoor dan kan dat nu veel beter zonder dat je schade maakt.’’, aldus Wim.

Tierelier

Toen Wim de machine net kreeg vond hij de bediening nog niet net zo fijn als zijn vorige Doosan: ‘’Ja de bediening draaide nog niet zo lekker als mijn oude graafmachine maar dat kwamen de monteurs van jullie al snel oplossen en nu draait hij super. Waarom ik weer voor een Doosan heb gekozen is omdat ik in het verleden ook wel op andere merken heb gedraaid, maar dat draait gewoon niet net zo goed als een Doosan. Ik was zo tevreden over mijn vorige machine met 13.000 draaiuren en die liep nog zo goed. Ik wilde niet eens naar een ander merk kijken. Zeker met die 6 cilinder motor, dat draait als een tierelier.’’, vertelt Wim.

Projecten

Wim is vaker met dit soort projecten bezig. Rioleringsbuizen van 700 kg tot een put van 6 ton  verplaatsen is voor de Doosan DX170W-7 een koud kunstje. ‘’Als we de kap van de machine opentrekken na een lange dag zwaar werk verrichten, lijkt het net of we een hele dag niet gewerkt hebben. De motor kan het zo goed aan.’’

Turbo

Verder is machinist Wim dik tevreden over de service van Staad: ‘’Bij ieder merk gaat er wel eens wat kapot maar wat voor mij dan belangrijk is, hoe wordt er dan mee omgegaan. Met de oude machine stond ik een tijd geleden in Veghel te draaien. We waren bij een school riolering aan het leggen en toen ging de eindaandrijving stuk. Ik belde in de veronderstelling dat dit niks meer ging worden die dag, maar ze wisten gelijk wat het was en kwamen met de onderdelen. Nog geen twee uur later was ik gewoon alweer aan het draaien. Dat is toch ongelofelijk. Bij een ander merk heb ik ooit drie dagen moeten wachten voordat ze me konden helpen terwijl mijn machine gewoon stilstond. Dat kon gewoon echt niet toen. Dus nee, ik ben echt heel blij met Staad en de Doosan.’’

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte