Elektrisch

Ons antwoord op de toekomst

Onderwerpen als verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan in de wereld hoog op de agenda, ook in onze branche en bij onszelf. Veel ondernemers zoeken uit hoe zij hun steentje kunnen bijdragen en stappen kunnen maken op de CO2-prestatieladder. We kennen oplossingen als alternatieve brandstoffen om zuiniger te draaien. Maar kan het ook op een andere manier? Ja, dat kan. Onze elektrische machines zijn daarop het antwoord.

Duurzaam, veilig en accu-verwisselbaar, dat zijn de nieuwe elektrische Develon graafmachines die Staad samen met UMS en Ploegam heeft geïntroduceerd. De testen van de Develon DX300LC Electric zijn in volle gang! We laten zien dat het mogelijk is om het verschil te maken en elektrisch te draaien. Daar hoeft geen dieselmotor of brandstof meer aan te pas te komen. Hoe dat precies zit? Lees snel verder. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de elektrische machine nieuwsbrief via onderstaande button!

Veilig en betrouwbaar

Werken met elektriciteit kan gevaren met zich meebrengen. Ook in het veld. Wij garanderen jouw veiligheid als jij aan het werk bent, doordat onze elektrische machines aan iedere benodigde certificering voldoen. EMCR10 automotive richtlijnen, IP69 stelt specifieke eisen aan het veilig werken met elektrische voertuigen door het wegnemen van elektrische gevaren. Wij bieden je dan ook die garantie. Onze monteurs worden tot in de puntjes opgeleid om met elektriciteit te werken en iedere machine volgens de meest hoge kwaliteitseisen af te leveren. Wij doen er alles aan om de machine zo veilig en betrouwbaar mogelijk af te leveren.

Gezondheid

Een hele dag werken met een elektrische machine, wat doet dat met je? We zijn ons bewust van straling en snappen heel goed dat je jezelf afvraagt wat dit voor invloed heeft op onze gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijke klachten. We begrijpen die bezorgdheid en zijn dan ook blij dat we deze kunnen wegnemen. Doordat wij werken volgens EMC en R10 automotive richtlijnen, dit wil zeggen dat de machine in een kamer wordt geplaatst waar hij getest wordt om de straling te testen, kunnen we jou verzekeren dat iedere machinist veilig werkt en lichamelijk niets van straling merkt. Wil je meer weten over certificeringen die jouw gezondheid en veiligheid garanderen? Dat lees je hier. 

Garantie

Gezondheid en veiligheid zijn voor ons de meest belangrijke pijlers om elektrische machines te produceren. Maar we bieden je meer. Bij aanschaf van een elektrische Develon machine ben je verzekert van gemak: wij zijn jouw ‘one-stop-shop’. Onze monteurs hebben alle kennis in huis om jouw machine van A-Z op te bouwen én te onderhouden. Service nodig? Onze monteurs staan voor je klaar. En dan valt het ook nog eens binnen de garantie.

Nooit meer stilstaan

Onze wisselpakketen maken het mogelijk dat jij nooit meer stilstaat als jouw accu leeg is. zo kom je nooit zonder stroom te zitten en draai je – als je wilt – zelfs 24 uur lang. Minigraafmachines beschikken over een vaste accu. Deze kun je opladen via een laadpaal van 220V of optioneel via een ‘fast charger’, dan is je minigraver binnen 1 uur opgeladen.

Alles in zicht

Jouw zichtveld vanuit de cabine blijft groot, zoals je dat van ons gewend bent. Onze elektrische machines voldoen ruimschoots aan de zichteisen volgens de NEN ISO 5006-normering. Iedere elektrische machine behoudt zo zicht naar alle kanten en in combinatie met 360 graden-camera’s breng je het hele werkveld rondom jouw machine in beeld (birdview). De accu’s in onze elektrische machines zijn niet super groot, waardoor we deze laag in de machine kunnen bouwen. Hierdoor houd jij zoveel mogelijk zicht, anders dan bij iedere andere elektrische machine. Dat is wat je wilt, toch? Daarnaast integreren we alle data van de elektrische machine met het originele Develon-display in de cabine. Zo is de machinist altijd op een overzichtelijke manier op de hoogte van alle details van zijn machine en hoef je niet te werken met extra beeldschermen.

Kennis in huis

Omdat wij de machines in eigen huis opbouwen, hebben we alle kennis bijeen. Onze monteurs zijn NEN-gecertificeerd en daardoor in staat jouw machine volgens alle wet- en regelgeving van de automotive op te bouwen.

Primeur: DX300LC-7

Onze Develon DX300LC-7 zal als eerste Develon machine elektrisch zijn omgebouwd. De eerste weken testen zitten erop en de prestaties zijn tot nu toe boven verwachting!

Geïnteresseerd? Blijf op de hoogte!

Wil jij voorop lopen in duurzaamheid? Dat kan! Schrijf je nu in voor voor onze elektrische machine nieuwsbrief. We zijn begonnen met het elektrisch opbouwen van onze Develon DX300LC-7, Develon DX165W-5 en de Develon DX19. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn om iedere Develon machine 100% elektrisch te laten draaien.

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte