De man en zijn machine: Bart Broeders en zijn Doosan DX170W-5

12 november 2019

Rondom het Limburgse Horst America hebben we contact met Bart Broeders. Bart is sinds mei 2019 zelfstandig ondernemer onder de noemer Bart Broeders Grondwerken. Hij is zijn bedrijf gestart met een zeer uitgebreide Doosan DX170W-5. Een flinke investering.

We vragen Bart naar zijn ervaringen tot nu toe. Bart vertelt dat hij zijn aankoop zorgvuldig heeft gedaan. " Ik heb vooraf mijn ogen een oren heel goed de kost gegeven. Dit is mijn eerste eigen grondverzetmachine en ik wilde zeker weten dat ik de juiste keuze voor deze investering zou maken. Ik heb alles goed overwogen en ben uiteindelijk bij Staad uitgekomen voor een Doosan DX170W-5. Een mobiele graaf machine. Dat het dit type is geworden, heeft me afgelopen maanden alleen maar bevestigd dat deze keuze in ieder geval goed is geweest. De machine is net wat zwaarder uitgevoerd en tevens ook sterker in het werk. Dat vind ik heel belangrijk in wat ik doe. Verder ben ik enorm blij met de keuze van de Engcon GR20 grijper op deze investering. Tot nu toe heb ik hier iedere dag plezier van in mijn werk. Even iets oppakken en verzetten is nu een kinderlijk eenvoudige klus!  Heel vaak hoef ik er zelfs de machine niet voor uit. Gek he? Ik sta er zelf versteld van hoe vaak ik hier gebruik van maak.”

Bart vertelt verder over zijn opties: “Als tweede wil ik de Engcon wielbesturingsunit benoemen. Nou, dat is zo comfortabel werken, echt genieten! Door alle extra opties is de machine wel wat duurder uitgevallen dan ik vooraf had voorzien, maar ik weet zeker dat ik dit wel weer terug verdien. Ik heb een grote diversiteit aan opdrachten en zie voldoende aanbod, omdat ik ook in staat ben om veel werk uit te voeren."

Bart’s DoosanDX170W-5  is uitgevoerd met onder andere lastcompensator, opklapbare treeplank, een RVS beschermplaat bij de instap, Groeneveld automatische vetsmering type Twin met 21 smeerpunten, een extra grote gereedschapskist in de onderwagen, combi trekhaak met CE-certificaat, kunststof spatborden, compressor inclusief luchtaansluiting in cabine, diverse bakken en ga zo maar door. 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte