Laden met Staad

06 oktober 2022

Zoals onze missie het zegt, zorgen we voor optimaal presterende machines. We willen het de klant zo eenvoudig mogelijk maken om van onze machines gebruik te maken. Het opladen van onze krachtige powerboxen is daar een onderdeel van. Wat is de rol van Staad hierin? En wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Onstaan

‘’Toen we de eerste elektrische machine hadden verkocht, kregen we de eerste dag gelijk te maken met een uitdaging. De machine wilde niet opladen, waardoor de machinist stil kwam te staan. Eenmaal aangekomen op de locatie zagen we dat de elektrische machine was aangesloten aan een nogal fragiel laadpunt, waardoor hij simpelweg niet kon worden volgeladen. In de toekomst mag dit probleem natuurlijk niet vaker voorkomen, want we kunnen niet naar iedere klant toe. Daarom kwamen wij, als Staad, met het idee om zelf laadoplossingen aan te bieden, die bij aankoop van de machine standaard inbegrepen zitten. In samenwerking met een leverancier konden we dit mogelijk maken en zo proberen we het onze klant iedere keer weer een stap makkelijker te maken,’’ aldus Sijmen Staadegaard.

Soorten laders

Er zijn verschillende mogelijkheden om de machine te laden. Door middel van AC laden kunnen de machines direct worden opgeladen, waarbij de powerboxen er niet worden uitgehaald. Ook is het mogelijk om de Powerboxen op te laden door middel van DC snel laden. Het grote verschil tussen AC en DC laden, is dat bij DC laden de powerboxen ook uit de machine kunnen worden gehaald en vervoerd kunnen worden. Zo kunnen ze op andere punten worden opgeladen. De verschillende soorten AC en DC laders worden hieronder beschreven:

AC Single

Met deze oplader kunnen de powerboxen alleen worden opgeladen als ze direct aan de machine zitten aangesloten. Hij heeft een CCS2-7pinnen stekker, welke ook wordt gebruikt bij het laden van elektrische auto’s. De accuboxen opladen gebeurt door de machine zelf. De AC Single en AC Duo zorgen er eerst voor dat er een van de twee accuboxen volledig wordt volgeladen, daarna gaan ze over naar de tweede accubox. De oplader heeft 1x 32A en 380V AC nodig om te kunnen presteren. De hoeveelheid ampère kan worden aangepast, waardoor de snelheid van het laden veranderd kan worden. Met 32A is de minimale oplaadtijd voor de Doosan DX165W Electric van één powerbox 5 uur om te laden tot 80% SoC (State of Charge) . Voor één 100% volgeladen powerbox is de oplaadtijd minimaal 6 uur.

AC Duo

De AC Duo is ook een oplader die alleen direct aan de machine aangesloten kan worden en heeft net als de AC Single een CCS2-7pinnen stekker. De AC Duo heeft een input power nodig van 1x 63A met 380V AC. Het opladen van één powerbox gaat daardoor een stuk sneller een neemt voor de Doosan DX165W Electric minimaal 2,5 uur in beslag om te laden tot 80% SoC. Het volledig volladen van één powerbox duurt 3,5 uur. 

DC30

Powerboxen kunnen bij de DC30 direct worden opgeladen door middel van een CSS type 2 stekker. De lader heeft een 380V AC met 50A input power nodig om te kunnen laden, waardoor de laadsnelheid voor de Doosan DX165W Electric tot 80% SoC minimaal 4 uur is. Voor een 100% volle powerbox is de minimaal laadtijd 5 uur.

DC40

De mobiele DC40 heeft ook een CSS type 2 aansluiting en kan eenvoudig worden verplaatst. Hij heeft 380V AC nodig met een 32A of 63A input power om de accuboxen van stroom te kunnen voorzien. De oplaadtijd voor het volladen van één powerbox voor de Doosan DX165W Electric is 5 uur (32A) of 2,5 uur (63A) voor 80% SoC. Om een powerbox volledig vol te laden is 6 uur (32A) of 3,5 uur (63A) nodig.

DC60

Het bijzondere aan de DC60 is dat er een keuze is in de hoeveelheid powerboxen dat hij moet opladen. De gebruiker kan op voorhand instellen of hij één of twee powerboxen oplaadt. Deze lader heeft 380V AC met 90A input power nodig om te functioneren. Hierdoor doet hij er ongeveer 2 uur over om één powerbox van de Doosan DX165W Electric tot 80% SoC te laden en 2,5 uur voor een 100% volle powerbox.

DC120

De DC120 zorgt er voor dat twee powerboxen tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Deze lader kan in één uur een powerbox 80% SoC laden en heeft een aansluiting van 380V AC met 180A input power nodig. Om één powerbox van de Doosan DX165W Electric volledig vol te laden neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Door deze enorme snelheid is de DC120 de snelste lader binnen Staad.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte